SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  FOTOREPORTAJ

Galerie FOTO Plajă pe Copacabana » Sportivii români de la Rio s-au aventurat la o baie în Ocean: ”E periculos! Aveți grijă!”

Canotorii și antrenoarea Veronica Cochelea s-au încumetat s-o poarte pe Roxana Cogianu în hamac +9   FOTO
Canotorii și antrenoarea Veronica Cochelea s-au încumetat s-o poarte pe Roxana Cogianu în hamac

Articol de , - Publicat sambata, 20 august 2016 00:00

În așteptarea zilelor când se vor întoarce acasă, la finalul Jocurilor Olimpice, sportivii români se ”aventurează” la o baie în Ocean și se bronzează pe una dintre cele mai cunoscute plaje din lume.

"E periculos! Aveți grijă!", li se transmite când pleacă din Satul Olimpic. S-au întâmplat atâtea. Sportivi jefuiți, înșelați. Lucruri furate.

Contingentul de români e însă unul foarte mare. "În grup e mai bine! Cine se ia de noi?", își fac curaj canotoarele din barca de 8 plus 1. Sunt însoțite de băieții de la canotaj, șase" micuți" de câte doi metri fiecare.

Pe lângă canotori "se lipesc" și atletele Cristina Bujin și Alina Rotaru, dar și câteva dintre handbaliste împreună cu masorii Adi Ionescu și Claudiu Mărășteanu.  

Iau autobuzul care duce la Arena de volei pe plajă, amplasată chiar pe Copacabana. Drumul e lung, se face cam o oră din Satul Olimpic. Afară e cald, sunt 30 de grade, deși e iarnă în Brazilia.

Înainte de a intra pe plajă, "gașca" se sparge în două. Unii sportivi vor să intre în câteva magazine de suveniruri, ceilalți sunt nerăbdători să intre în apă. Prima baie în Oceanul Atlantic.

Magneți, șepci, căni

"Hai să vedem ce prețuri au aici!", se îndeamnă ei. În magazin dau  și peste Corina Căprioriu și Daniel Natea, peste antrenorul de box Vali Vrânceanu și pugilistul Mihai Nistor. E o altă "gașcă". Cu greutate!

Sportivii cumpără suveniruri pentru cei de acasă. "Și pentru mama, și pentru tata, și pentru soră-mea, am prieteni care așteaptă și ei câte ceva", spune Roxana Cogianu. "Eu am și nepoți! Ce să le iau la ăia mici?", se consultă Adelina Boguș cu Lavinia Țîrlea.

Mădălina a umplut coșul. Îl cară prietenul ei, Vlad Aicoboae, și el canotor. "Am luat și prosoape de plajă, am luat și o minge ca să ne jucăm acum", anunță Vlad.

După aproape o oră petrecută printre rafturi, se dă adunarea. Pe terasă! Sacoșele sunt pline. "Nu am luat mare lucru, că sunt foarte scumpe! Oricum, aceleași produse, dar mult mai ieftine decât în Satul Olimpic. Acolo nu te atingi de nimic", spun românii.

"Hai să bem și noi o bere!"  

Înainte de a porni spre plajă, grupul se așază la o terasă. "Hai să bem și noi o bere, că nu o fi foc! Ați mai băut voi bere pe Copacabana?", spune Ionela Lehaci, și ea canotoare, dar în barca de două vâsle, categorie ușoară, alături de Gianina Beleagă.

12 sticle de Antarctica, asta e marca, vin pentru români! Sunt înghețate parcă pe afară. "E mai bună berea aici!", spun canotorii. Le beau aproape pe nerăsuflate, sunt sticle mici de 330 ml.

Acum că atmosfera s-a destins și s-au mai răcorit, o pornesc spre plajă în căutarea celorlalți.

"Noi și tractoriștii!"

Fetele se rușinează de felul cum sunt bronzate. Albul din talie și de pe picioare, de la gleznă în jos, contrastează cu restul corpului. "Nu vă uitați la noi cum suntem bronzate! Noi și tractoriștii", glumește Roxana Cogianu. Sutele de ore petrecute pe Snagov se văd. Șoldurile și taliile sunt albe.

Nisipul fin scârțâie parcă sub picioare. În grup se alătură și antrenoarea secundă de la canotaj, Veronica Cochelea, masorul Dumitru Paizan și Aura Vâlceanu.

Toată lumea și-a pus lucrurile cu care a venit  și cumpărăturile în mijloc, iar în jurul lor și-au întins cearceafurile și prosoapele de plajă. "Trebuie să stai cu ochii pe lucruri în permanență. Se fură la greu", spune Veronica Cochelea.

În apă se merge pe grupuri, tot timpul lângă bagaje stau trei-patru.
Volei și mișcare

Apa Oceanului Atlantic are 25 de grade. Numai bună pentru baie. În plus sunt valuri superbe, care se sparg aproape de mal.

Românii încing exact pe marginea apei un volei. Mingea aterizează și sparge găletușa de plastic a unui copil. "Opa!" Se mai întâmplă, părinții puștiului fac semn că totul e OK.

Iuliana Popa și Gianina Beleagă intră și ele în apă. Ultima e luată de un val mai mare și băgată la fund. "Aoleu, mi-e frică! Iuli, nu mai merg mai departe că pe mine mă iau valurile ca pe un fulg", râde canotoarea de 57 kilograme, maximul bărcii de categorie ușoară.

Nucile de cocos

Negustorii ambulanți te îmbie cu sucuri, bere, pufuleți. Atletele Cristina Bujin și Alina Rotaru își iau însă câte o nucă de cocos. Beau conținutul cu paiul, dar fac și poze. "Pentru Facebook!", zâmbește săritoarea în lungime.

Și handbalistele Paula Ungureanu, Gabi Szucs, Camelia Hotea, Patricia Vizitiu, Denisa Dedu și Laura Chiper și-au luat nuci de cocos. "Nu am mai băut niciodată!", spune extrema Laura Chiper.
Celelalte fete au rămas în Sat, le e frică, se tem de hoți.

Negociere la hamace

De grupul românilor se apropie un brazilian de culoare care vinde hamace. 350 de reali cere omul pe unul. Nu și-a ales însă bine persoanele cu care să negocieze. Veronica Cochelea i-o retează scurt. "Mai mult de 100 de d-ăștia, de-ai voștri, nu îți dau!", îi spune ea.

Omul face ochii mari, se așază în nisip lângă fete. Încearcă să ducă hamacul la 250, apoi 200, 150. Fosta campioană olimpică e hotărâtă. "100 de reali sau nimic!". "Doamnă, vreau și eu unul cu 100 de reali!", îi spune Gianina Beleagă.

Marius Cozmiuc, Andrei Gontaru, Cristi Pîrghie, Constantin Adam, George Palamariu și Vlad Aicoboae iau hamacul și o îndeamnă pe Roxana Cogianu să se așeze în el. "Mă, atât vă trebuie să mă răsturnați", le spune Roxana.

Băieții nu fac însă glume. "E rezistent, ține, și ce bine stai! Băieți, puteți să mă duceți așa acasă?", îi întreabă Roxana. "Nu ai luat decât bronz. Dacă luai aur!", glumește Andrei Gontaru.

Orele au trecut rapid. Au stat aproape patru ore la plajă, dar trebuie să plece spre sat. "Avem mașină acum, mai pe seară nu mai sunt!", anunță Laura Oprea.

"A fost excelent la plajă! Să vedem cum îl înduplecăm pe domnul Roman să mai venim", spun medaliatele cu bronz din barca de 8 plus 1.

Domnul Roman e antrenorul Mircea Roman, cel care în fiecare dimineață le aleargă pe fete prin Satul Olimpic pentru a-și păstra tonusul. "Am făcut și ergometru. Asta e, când ajungem acasă, peste câteva zile, avem Campionatele Naționale!", spun canotorii.

Vacanța mai durează trei zile.

S-a mai scris astăzi despre JO 2016:

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (3)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  20 August 2016, 12:24
Postat de Adi Adi pe 20 August 2016, 10:10

distractie pe banii fraierilor,bravo copii,aţi stabilit performanță istorică,sute de atleți pentru 4 medalii

mai pecis, 96 si un staff mai mare decat lotul sportivilor, incluzandu-l si pe tontolan holmes-christie, care nici n-a mai scris nimic de vreo cateva zile. cred ca securistii lui au scapat wifi pe jos si na, cam greu fara ciripitori sa faci tu pe Il Justiciario. in alta ordine de idei, puteau sa se duca la JO doar vreo 30. restul chiar au fost de pomana.

403762433167696
Adi Adi  •  20 August 2016, 10:10

distractie pe banii fraierilor,bravo copii,aţi stabilit performanță istorică,sute de atleți pentru 4 medalii

haideusicfr
haideusicfr  •  20 August 2016, 09:36

*Dragut* articol.Mai simti nevoia si de relaxare dupa atata stress.Nu se lasa romanii furati totdeauna.Totusi ,e cumplit acolo...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează