SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  ATLETISM

Supererou! Usain Bolt nu a dezamăgit nici în finala de 200 de metri: aur în ploaia braziliană

Bolt a sărutat linia de sosire a cursei // Foto: Getty Images
Bolt a sărutat linia de sosire a cursei // Foto: Getty Images

Articol de - Publicat sambata, 20 august 2016 00:00

"Sunt cel mai bun". Aşa a spus Bolt, care a alergat cursa de joi noapte în 19,78 secunde şi nimeni nu are nici curajul, nici argumentele să-l contrazică.

Este al doilea aur olimpic pentru jamaican la Rio, după cel de la 100 de metri, şi al optulea din întreaga carieră.

Canadianul Andre de Grasse şi-a agăţat de gât argintul, în vreme ce Europa şi-a marcat şi ea prezenţa pe podium prin Christian Lemaître, reprezentantul Franţei, care l-a lăsat la fotofiniş în urmă pe britanicul Adam Gemili.

După victorie, Bolt a declarat că aceasta a fost ultima sa cursă individuală la Olimpiadă, el urmând să se retragă din activitate în 2017, după Mondialele de la Londra.

Vineri noapte, el şi ştafeta de 4x100 metri a Jamaicăi pot câştiga aurul, aşa cum au mai făcut-o, împreună, în 2008 şi 2012.

"Am dovedit tuturor că sunt cel mai bun. De-asta am venit aici. Asta mă pricep să fac. De asta am zis că e ultima mea Olimpiadă. Nu mai am nimic de dovedit. Sunt deja alături de Muhammad Ali şi Pelé"
Usain Bolt, Jamaica

Invincibilul Bolt a sărutat linia de sosire a cursei, luându-şi astfel la revedere de la proba olimpică de 200 de metri. Duminică va împlini 30 de ani şi viaţa sa îşi va urma cursul în afara arenelor olimpice.

"Mi-aş fi dorit să alerg chiar mai repede", s-a plâns el ziariştilor. "Poate că dacă aş fi avut pe cineva mai rapid în faţa mea la începutul cursei, aş fi mers mai rapid. Trupul n-a reacţionat aşa cum am vrut, deci cred că vârsta începe să-şi spună cuvântul".

Bolt ştie şi că, deocamdată, tot el e cel mai bun, dar aceasta a fost cea mai slabă dintre finalele la 200 de metri pe care a câştigat-o la Jocurile Olimpice sau la Campionatele Mondialele în toată cariera sa. Bolt, şi când începe să încetinească, tot rapid este!

În 2015, un ziarist american l-a întrebat pe Bolt cum s-ar simţi dacă în ultima cursă a carierei sale, de la Mondialele din 2017, ar fi învins. S-ar putea retrage cu un eşec? "Nu cred c-aş putea. Ultima cursă, ultimul campionat, n-aş putea să mă retrag". Aceeaşi minge i-a fost ridicată la fileu joi noapte, după proba de 200 de metri de la Rio.

"Eo-ntrebare bună, a spus Bolt. Nu m-am dus niciodată la un concurs dacă n-am fost pregătit aşa cum trebuie. Aşa că mă îndoiesc că m-aş duce la Londra dacă aş şti că o să pierd.

8medalii olimpice de aur are în palmares jamaicanul Usain Bolt - trei la Beijing, trei la Londra, două, deocamdată, la Rio de Janeiro

5 lucruri inedite despre usain Bolt:

  • primul sport care i-a plăcut a fost cricketul
  • este fan al fostului fotbalist olandez Ruud van Nistelrooy
  • mai are un nume de botez, la fel de neobişnuit, St. Leo
  • îi plac jocurile video şi pierde adesea nopţile jucându-se
  • pe iubita lui o cheamă Kasi

S-a mai scris astăzi despre JO 2016:

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează