SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  ROMÂNIA

Grupă infernală pentru Rio: "Vom avea în spate 7.000 de spectatori la Cluj, putem să ne calificăm la Olimpiadă"

Articol de - Publicat luni, 21 decembrie 2015 00:00

România a terminat pe 3 la Mondiale, dar are parte de o grupă de foc pentru a ajunge la Jocurile Olimpice din Brazilia

Nimeni nu se gîndea la o medalie în Danemarca. Obiectivul echipei era acela de a se clasa între primele 7 echipe şi de a prinde turneele de precalificare la Jocurile Olimpice. Pas cu pas, fetele au intrat între primele 8, apoi în careul de aşi, au luat o medalie. Jocurile Olimpice nu au rămas însă în plan secundar. Am sperat în finală că Olanda va trece de Norvegia pentru ca "tricolorele" să aibă parte de o grupă mai uşoară de calificare! Da' de unde?! Cînd am avut noi şansă? Norvegia a spulberat Olanda şi România va avea o grupă de foc.

Jucăm acasă, la Cluj

România va juca în calificări pe teren propriu. Cu Danemarca, Uruguay şi Muntenegru! Primele două clasate se califică la Rio! Dacă Olanda trecea de Norvegia, am fi avut Franţa, Japonia şi Tunisia! Incomparabil!

"Vom lupta, nu avem ce face! Vom avea în spate 7.000 de spectatori la Cluj Napoca. Şi pe Danemarca, şi pe Muntenegru le-am mai bătut, nu sînt de speriat. Dar trebuie să fim conştiente că va fi enorm de greu", spune Paula Ungureanu.

Turneul va fi între 17 şi 20 martie 2016. România a fost prezentă doar de trei ori la Olimpiadă cu echipa feminină: Montreal 1976, Sydney 2000 şi Beijing 2008.

Brazilia (ţara gazdă), Norvegia (campioana europeană şi mondială), Spania (finalista Euro 2014), Angola (campioana Africii), Coreea de Sud (campioana Asiei) şi Argentina (vicecampioana Americii de Sud) sînt echipele deja calificate la JO 2016.

Grupele turneelor preolimpice

  • Grupa 1 (se joacă în Olanda)

Olanda
Franţa
Japonia
Tunisia

  • Grupa 2 (se joacă în România)

ROMÂNIA
Danemarca
Uruguay
Muntenegru

  • Grupa 3 (se joacă în Polonia)

Polonia
Rusia
Suedia
Mexic

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  21 Decembrie 2015, 22:10
Postat de catalynn pe 21 Decembrie 2015, 14:06

Deci sa înțeleg ca daca luam ieri bătăie aveam o grupa ușoară?! Pai si atunci de ce ne-am ambiționat sa luam bronzul care nu ne folosește oricum la nimic?!

Corect,ce reprezinta un bronz la CM? Nici nu trebuia sa depunem efort in finala mica contra Poloniei,doar aurul era satisfacator pentru noi.

catalynn
catalynn  •  21 Decembrie 2015, 14:06

Deci sa înțeleg ca daca luam ieri bătăie aveam o grupa ușoară?! Pai si atunci de ce ne-am ambiționat sa luam bronzul care nu ne folosește oricum la nimic?!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  21 Decembrie 2015, 12:37
Postat de marioa pe 21 Decembrie 2015, 11:53

Asta sa fie motivul pentru care Polonia nu a tras deloc ieri? Se stiau deja grupele si inainte de meciurile de ieri in sensul ca stiau cu cine vor juca in functie de rezultat.

ai zis-o! au cedat o medalie la mondial pentru o grupa mai acatarii de calificare la olimpiada. doar medaliile la mondial le castigi oricand dar la olimpiada poti ajunge doar o data in viata. te auzi macar ce zici ?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează