SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  ATLETISM

Nu se dezminte » Usain Bolt a triumfat din nou în cursa-regină de la Rio. Cel de-al şaptelea aur olimpic e la el în vitrină

Articol de - Publicat marti, 16 august 2016 00:00

Jamaicanul a devenit primul atlet care câştigă trei titluri olimpice la suta de metri, după cele cucerite la Beijing 2008 şi Londra 2012.

"Cineva a zis că pot deveni nemuritor. Încă două medalii şi pot să mă retrag. Nemuritor", a spus Bolt, imediat după cursă. Bolt a oprit cronometrul la 9,81 secunde. Vâjâind în urma sa au trecut finişul americanul Justin Gatlin, dublu suspendat pentru doping, şi canadianul Andre de Grasse.

La Rio, Bolt mai are două ţinte clare, ambele de aur - cursa de 200 metri şi ştafeta de 4x100 metri. Şi la acestea deţine, de asemenea, supremţia din 2008 şi 2012.

"Azi nu mi-a mers perfect, dar am câştigat şi sunt mândru de ce am reuşit. Nimeni altcineva n-a reuşit aşa ceva, nici măcar n-a încercat. Mă aşteptam să alerg mai repede, dar mă bucur că am câştigat. Am făcut ce trebuia să fac", a mai spus sprinterul.

Bolt a plecat din blocstarturi mai lent decât Gatlin, care are şi el în palmares un aur olimpic, pe cel de la Atena 2004. Dar la 60 de metri Bolt l-a depăşit pe american. Jamaicanul, care duminică va împlini 30 de ani, a anunţat deja că se va retrage definitiv după Campionatele Mondiale din 2017, de la Londra. Astăzi el concurează în seriile de la 200 de metri, iar de vineri va alerga în ştafetă.

"Am venit la această olimpiadă ca să cuceresc trei medalii de aur, ca să dovedesc din nou că sunt unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii"
Usain Bolt, multiplu campion olimpic

"Nu mă aşteptam ca această cursă să se desfăşoare aşa. Gatlin a avut un start formidabil, dar i-a venit uşor lui Bolt să-l ajungă din urmă. Gatlin ştia că n-are cum să-l bată niciodată pe Usain Bolt"
Michael Johnson, de patru ori campion olimpic

9,58 secundeeste recordul mondial deţinut de Bolt la 100 metri. Performanţa datează din anul 2009

60.000.000 $este averea totală a lui Bolt

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close