SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CALIFICARE JO

Vâslind spre Rio » Barca de 8 plus 1 a României atacă calificare la Jocurile Olimpice

Barca de 8 plus 1 a României a terminat doar pe locul 4 la Europene, fiind învinsă de Marea Britanie, Olanda și Rusia // FOTO worldrowing
Barca de 8 plus 1 a României a terminat doar pe locul 4 la Europene, fiind învinsă de Marea Britanie, Olanda și Rusia // FOTO worldrowing

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2016 00:00

Barca de 8 plus 1 a României va lua startul azi, de la ora 19:00, în finala regatei de la Lucerna, acolo unde trebuie să obțină biletele de Brazilia.

Pentru prima dată în istoria olimpică a României, barca de 8 plus 1 nu a reușit calificarea directă la Jocurile Olimpice. "Tricolorele" iau startul în Regata de la Lucerna (Elveția), acolo unde trebuie să ocupe unul dintre primele două locuri pentru a obține viza de Brazilia.

"Pentru asta mai fac canotaj, să ne calificăm la Olimpiadă. Anul trecut am avut evoluții modeste, dar acum trebuie să arătăm care ne e valoarea", spune Roxana Cogianu (29 de ani), veterana bărcii de 8 plus 1, cea care vrea să ajungă la a treia ediție a Jocurilor Olimpice din carieră după Beijing și Londra.

"Nu avem de ce să nu fim optimiste. Toate fetele și-au stabilit recorduri ale timpilor scoși, forța a crescut și credem în noi. În plus, după întoarcerea domnului Roman, cred că și evoluția noastră e alta", a adăugat Roxana.

Laura Oprea e una dintre titularele bărcii de doi rame, dar acum a trecut și în barca de 8. "Vreau să ajut să calificăm și această barcă. Am emoții, la fel ca înaintea oricărui concurs, dar sper să ne calificăm", a declarat Laura.

Pe culoarul 3

Pentru că sunt doar 5 bărci înscrise în concurs (Australia, China, Germania, Olanda și România), la Lucerna nu s-au mai disputat calificări. A avut loc însă cursa pentru stabilirea culoarelor, una câștigată de românce. În aceste condiții, România va pleca de pe culoarul 3, cel din mijloc.

Clasament cursa pentru culoare

1. România 6:05,060
2. Olanda 6:06,310
3. Australia 6:11,190
4. Germania 6:14,420
5. China 6:14,740

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează