SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SCHI ALPIN

Anna Fenninger şi gheparzii » Câştigătoarea de la Super G vrea să se implice în salvarea celor mai rapide animale

Articol de - Publicat duminica, 16 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 15 februarie 2014 22:44

Cîştigătoarea de ieri de la Super G are o misiune, aceea de a salva cele mai rapide animale de pe Pămînt.

Ea coboară pe pîrtie cu viteze de peste 100km/h. Ei alergă cu 120 km/h. S-au întîlnit la sfîrşitul lui aprilie 2013 în Namibia. Şi a fost dragoste la prima vedere. Din partea ei. De atunci se dedică lor.

Aceasta este o poveste despre schioarea austriacă Anna Fenninger şi gheparzi. "Am crescut la fermă şi sînt foarte apropiată de animale. Gheparzii mă fascinează, felul lor de a trăi, de a vîna, de a migra", a spus sportiva în vîrstă de 24 de ani.

În aprilie anul trecut, ea a mers într-o călătorie în Namibia, acolo unde i-a observat în mediul lor natural. A fost impresionată şi a vrut să facă ceva pentru ei. În Namibia, popularea zonelor sălbatice le fură din spaţiu şi mulţi dintre ei sînt omorîţi de fermieri.

Aşa că Anna s-a alăturat Fondului Namibian de Protejare a Gheparzilor. Ea este ambasadoarea lor în Europa şi, mai mult, la finalul anului trecut a realizat un calendar spectaculos. Banii rezultaţi din vînzarea lui au ajuns la fundaţie. "Îmi doresc ca aceste feline să nu dispară, să se bucure în continuare de mediul în care sînt obişnuiţi", a mai spus ea.

Pe casca cu care concurează Ana e desenată o piele de ghepard, un desen pe care l-a realizat împreună cu o prietenă. Casca imprimată i-a fost alături şi ieri, cînd a cîştigat proba de super G. Este prima medalie olimpică a austriecei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează