SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SCHI ALPIN

Aur la egalitate » Tina Maze şi Dominique Gisin au terminat cursa de coborîre de ieri în acelaşi timp

Articol de - Publicat joi, 13 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 12 februarie 2014 20:29

Tina Maze şi Dominique Gisin au urcat pe primul loc la coborîre, o situaţie în premieră pentru schiul alpin la JO


Dominique Gisin a pornit a opta în cursa de ieri. A schiat fantastic şi a înregistrat cel mai bun timp de pînă atunci. Nu era printre favorite, nu avea nici o medalie la competiţiile majore şi spectatorii credeau că nu va sta prea mult la locul de onoare, destinat liderului. Însă, pe măsură ce celelalte schioare coborau, ea rămînea acolo. Au trecut, pe rînd, Julia Mancuso, Maria Hoefl-Riesch, Lara Gut şi Elisabeth Goergl. Dominique rămînea acolo şi zîmbea larg.

Apoi a venit rîndul slovenei Tinei Maze, care în prima parte a fost mai rapidă decît elveţianca în vîrstă de 28 de ani, dar care pînă la final a mai pierdut din viteză. "Mi-am dat seama că e înaintea mea după primele viraje, Ştiam că va fi o diferenţă foarte mică, dar cînd am văzut că avem acelaşi timp mi-am zis că e OK pentru mine", a spus Gisin. Ele au coborît în 1:41,57. Atît pentru Gisin, cît şi pentru Maze, 30 de ani, acesta este primul titlu olimpic al carierei.

De-a lungul istoriei, la Jocurile Olimpice au mai existat egalităţi la schi alpin, dar niciodată pentru medalia de aur. Trei egalităţi pentru argint în 1992 la slalom uriaş feminin, în 1998 la Super G la masculin şi în 1964 la slalom uriaş masculin şi una pentru bronz în 1948 la coborîre.


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează