SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SUEDIA-CANADA, AZI, ORA 14:00, ÎN DIRECT PE TVR 1

Final destination » Suedia şi Canada se luptă în ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Soci pentru aur la hochei pe gheaţă

Articol de - Publicat duminica, 23 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 22 februarie 2014 22:35

Finalistele de azi sînt învingătoarele ultimelor două ediţii, 2006, respectiv 2010.

După 10 zile de meciuri strînse, de dramă, de dueluri dure, s-a ajuns şi la ultimul meci al turneului masculin de hochei. În marea bătălie pentru aur, unde se vor înfrunta Suedia şi Canada. Rivalitatea dintre cele două ţări nu e una istorică.

La Jocurile Olimpice s-au înfruntat doar de două ori pentru primul loc, în 1928, cînd a cîştigat Canada, şi în 1994, cînd s-a impus Suedia. La Mondiale s-au confruntat în ultimul act de şase ori, echipa Frunzei de Arţar impunîndu-se de patru ori.

"Avem o oportunitate, pentru asta am muncit, să ajungem aici. Sperăm să jucăm cel mai bun meci al nostru, acum cînd contează cel mai mult", a spus starul Sidney Crosby.

Specialiştii spun că va fi un meci foarte echilibrat, cu puţine goluri. "Suedezii sînt o echipă care ţine pucul foarte mult. Oricine a jucat împotriva lor ştie că le place să aibă pucul şi să-l plimbe. Trebuie să jucăm la fel cum am făcut-o în semifinale cu SUA", a spus Ryan Getzlaf.

Dacă echipa Canadei are deja în palmares 8 titluri olimpice, Suedia îl caută pe al treilea. "Am trecut prin multe clipe grele la acest turneu, dar asta arată forţa noastră ca echipă. Cred că asta ne-a dus pînă aici şi un portar extrem de bun", a spus Nicklas Backstrom.

Aceasta ar putea fi ultima ediţie a Jocurilor Olimpice la care participă jucători din NHL, deocamdată nefiind semnat nici un acord pentru ca ei să fie prezenţi în Coreea de Sud în 2018.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
th3dog
th3dog  •  23 Februarie 2014, 11:47

abia astept! Go Canada!

ernesto365
ernesto365  •  23 Februarie 2014, 11:19

mama ce meci! nici un meci din NHL nu ofera asemenea spectacol ca hocheiul la nivel de nationala cu cele mai mari staruri! pacat ca finlanda a iesit in semifinale!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează