SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SCHI FOND

Legendele nu se dezmint » Norvegianca Marit Bjoergen a cucerit ieri aurul la 15 kilometri schiatlon

Articol de - Publicat duminica, 09 februarie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 08 februarie 2014 21:10

Marit Bjoergen s-a impus la 15 kilometri schiatlon şi este cea mai în vîrstă campioană olimpică a probei


33 de ani şi aproape 11 luni. Pînă ieri, Marit Bjoergen avea trei titluri olimpice, iar acum îl are şi pe cel de-al patrulea, în proba de schiatlon 15 kilometri, adică 7,5 stil clasic şi 7,5 kilometri stil liber. Titlurile mondiale îngălbenesc pagina de Wikipedia a lui Marit – 12 pete colorate în diverse probe ale disciplinei numite schi fond. Bjoergen şi-a consolidat astfel rolul de vedetă cucerit la Jocurile de la Vancouver, acum patru ani.

Cuplu de campioni
Bucuria aurului olimpic cîştigat de Marit Bjoergen a fost umbrită de moartea fratelui colegei de lot Astrid Uhrenholdt Jacobsen. După terminarea cursei, toate fondistele, în frunte cu proaspăta campioană, au îmbrăţişat-o pe sportiva al cărei frate s-a stins neaşteptat.

Marit Bjoergen este iubita lui Fred Borre Lundberg, campion olimpic la combinată nordică. În 2010, de numele ei s-a legat o controversă medicală. Cu permisiunea WADA, norvegianca a folosit un medicament împotriva astmului, aflat printre substanţele interzise, dar a continuat utilizarea acestuia şi la JO de la Vancouver. Principala ei rivală, poloneza Justyna Kowalczyk, a acuzat-o atunci de doping.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează