SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SCHI ALPIN

Lider fără frică » Ted Ligety a cucerit fără emoţii prea mari proba de slalom uriaş

Articol de - Publicat joi, 20 februarie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 19 februarie 2014 19:35

Americanilor le lipsea aurul la schi alpin. Îşi trecuseră numele în cartea medaliaţilor de la Soci, prin medaliile de bronz cîştigate de Julia Mancuso şi Bode Miller.

Dar proba de slalom uriaş a fost proprietate americană încă din prima manşă, cînd avansul lui Ted Ligety a fost copleşitor. Americanul în vîrstă de 29 de ani a pus 0,93 secunde între el şi cel de-a doilea clasat, cehul Ondrej Bank, şi 1,27 secunde între el şi ocupantul locul 3, italianul Davide Simoncelli.

Locotenenţii francezi
Manşa a doua a adus un traseu schimbat şi transformări spectaculoase în clasamentul intermediar. Pînă la final, cei doi urmăritori ai lui Ligety din runda de dimineaţă nu s-au mai regăsit pe podium. Americanul a alunecat pierzînd din avansul asigurat în prima manşă, dar nu suficient cît să-şi pună în primejdie medalia cea mai strălucitoare. Argintul şi bronzul concursului de slalom uriaş de la Olimpiadă s-au dus la doi schiori francezi, Steve Missillier şi Alexis Pinturault.

Blondul Ligety nu este la prima medalie supremă la Jocurile Olimpice. În 2006, la Torino, cîştigase proba de supercombinată alpină. El devine astfel primul american care cîştigă slalomul uriaş la Jocuri, precum şi primul care are două titluri olimpice.
De asemenea, americanul, care a urcat pe schiuri la 2 ani şi a început să concureze la 10, are în palmares şi patru titluri mondiale, unul în 2011 şi trei anul trecut. În Cupa Mondială, Ligety deţine patru Globuri de Cristal, dar nici un titlu overall.


"Mă simt norocos că am o primă manşă atît de bună. În cea de-a doua nu am fost nevoit să-mi asum prea multe riscuri"
Ted Ligety, campion olimpic la slalom uriaş

Un român pe locul 48
Alexandru Barbu, cel care a reprezentat ieri România în întrecerea de slalom uriaş, a ocupat locul final 48. Sibianul a încheiat prima manşă pe poziţia a 52-a, iar în runda finală şi-a îmbunătăţit clasarea. Barbu va lua startul şi în proba olimpică de slalom, programată sîmbătă pe pîrtia din complexul Rosa Hutor.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
real09
real09  •  20 Februarie 2014, 12:16
Postat de s0ny18 pe 20 Februarie 2014, 09:08

Ba, de unde le scoateti? Cum sa castige fara emotii ca a fost la un cioc de barza sa piarda aurul. a plecat cu 1.5 secunde avans si a terminat cu 2 zecimi ! Vai de capul vostru de ziaristi.

amice francezul a venit la 0,48 dupa el. vezi daca mai au oferta la tv d'ala cu lampi la Real ca vad ca nu diclesti pe astea cu leduri

s0ny18
s0ny18  •  20 Februarie 2014, 09:08

Ba, de unde le scoateti? Cum sa castige fara emotii ca a fost la un cioc de barza sa piarda aurul. a plecat cu 1.5 secunde avans si a terminat cu 2 zecimi ! Vai de capul vostru de ziaristi.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează