SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  SUPERCOMBINATĂ ALPINĂ

Maria a combinat aurul » După Vancouver, Hoefl-Riesch a terminat pe primul loc şi la Soci

Maria Hoefl-Riesch şi-a păstrat cu autoritate titlul olimpic cucerit acum 4 ani, la Vancouver
Maria Hoefl-Riesch şi-a păstrat cu autoritate titlul olimpic cucerit acum 4 ani, la Vancouver

Articol de - Publicat marti, 11 februarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 10 februarie 2014 23:03

Germanca Maria Hoefl-Riesch şi-a păstrat titlul olimpic de la supercombinată. Cu calm, cu concentrare, cu echilibru.

Maria îşi petrecuse dimineaţa de ieri un pic în umbră. La coborîre, prima manşă a combinatei, nemţoaica venise a 5-a, după alte fete hotărîte din circuit. Julia Mancuso, Lara Gut, Tina Maze şi Anna Anna Fenninger. Pe primele patru cu greu le despărţea o secundă, iar Riesch întîrziase 1,04 faţă de americanca Mancuso.

Ora prînzului a fost însă ora slalomului. Traseu dificil, pe care o sumedenie de schioare au căzut, rămînînd cu amintirea unei întreceri olimpice incomplete. Acolo Maria Riesch (29 de ani), care este şi campioana olimpică de la Vancouver la slalom, a făcut ce ştia mai bine.

Cursa în care şi-a recuperat imperfecţiunile de la coborîre, semnîndu-şi numele pe zăpada de la Soci şi anunţînd că această probă are aceeaşi regină, chiar dacă au trecut patru ani preţioşi.

Jucătoate de tenis şi ciclistă
Maria a sărbătorit noul aur olimpic cu sobrietate şi modestie. Poate pentru că i se părea firesc să-l cîştige. După ea s-au clasat Nicole Hosp (Austria) şi Julia Mancuso (SUA), care s-a bucurat molipsitor pentru bronzul său de la supercombinată. Trei fete consacrate, cu cariere solide, care nu au lăsat prea mult loc de surprize şi de fericiri neaşteptate.

Înalta Maria Riesch nu e numai schioară. Nemţoaica joacă tenis şi practică ciclismul. Ea lucrează în cadrul Serviciile Vamale din ţara sa. Una dintre cele mai bune prietene ale sale era marea rivală Lindsey Vonn, care nu ia parte la JO de la Soci, dar în ultimii ani relaţiile s-au răcit.

605026-program-jo-soci-2014-11-februarie.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează