SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE DE LA SOCI 2014  »  JO SOCI 2014

Se întîmplă din nou! » Un boarder şi-a rupt gîtul la Soci în timpul unui antrenament

Articol de - Publicat miercuri, 05 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 februarie 2014 23:21

La Vancouver, un georgian îşi pierdea viaţa pe pista de sanie. Acum, la Soci, un boarder şi-a rupt gîtul.

În cazul ambelor accidente, Olimpiada nici măcar nu începuse. Luni, la Soci, norvegianul Torstein Horgmo, 26 de ani, a căzut la antrenamente şi şi-a rupt gîtul.

În urma acestei întîmplări, mai mulţi sportivi care vor concura în probele de snowboard la Jocurile Olimpice de la Soci au cerut organizatorilor modificarea traseului, pe care l-au declarat prea riscant pe anumite porţiuni.

Out din concurs
Boarderii s-au plîns de faptul că gardurile sînt prea aproape de traseu la începutul cursei şi au solicitat ca înălţimea a trei dintre trambuline să fie micşorată.

Horgmo, care a fost dus la spital cu gîtul imobilizat, nu mai poate lua parte la întrecerile olimpice. Norvegianul era printre favoriţii de la probele de snowboard slopestyle.

În 2010, la antrenamentele de la sanie, gruzinul Nodar Kumaritashvili şi-a pierdut viaţa, după ce a pierdut controlul saniei şi şi-a zdrobit capul de un stîlp de metal amplasat lîngă pistă.

În cazul norvegianului de la Soci, reprezentanţii FIS cred, mai degrabă, că nu traseul a fost problematic, ci faptul că sportivul s-a hazardat la o săritură prea complicată.

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
adrian_d_mihai
adrian_d_mihai  •  06 Februarie 2014, 00:24

Cam asa e... Baiatul si-a rupt clavicula dreapta. Era cam greu sa-si rupa gatul cazand "pe fata si pe umarul drept", dupa cum a declarat chiar antrenorul sau... Cat drespre "gardurile" alea, nu stiu exact cum s-ar traduce in romana "rails" (chiar daca stiu la ce fac referire), dar exact asa a fost: Sportivii s-au plans ca rails-urile alea sunt prea apropiate in parteasuperioara ( si ca la proiectarea traseului nu au fost consultati si specialisti de top ai disciplinei.

costin1979
costin1979  •  05 Februarie 2014, 12:05

Cu tot respectul pentru alte articole semnate de dvs., cred ca ar trebui sa operati cateva modificari ale acestei stiri. Horgmo nu si-a rupt gatul - si-a fracturat clavicula (breaks his collarbone, pt. a cita sursa oficiala). Si "gardurile" despre care spuneti ca ar fi prea apropiate sunt, de fapt, balustradele (rails) pe care snowboarderii aluneca, executand trick-uri. De altfel, Horgmo asa s-a accidentat, cazand de pe o balustrada si lovinduse-de cealalta, aflata in paralel. Sper sa nu o luati personal, dar consider ca trebuie sa modificati o stire in care s-a strecurat, dintr-o eroare, un titlu cam prapastios.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează