SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

Începe aventura! Primele bărci vor concura la noapte, la Tokyo

Ancuța și Simona, la antrenament, pe apele de la Sea Water Forest FOTO COSR
Ancuța și Simona, la antrenament, pe apele de la Sea Water Forest FOTO COSR

Articol de - Publicat joi, 22 iulie 2021 18:41 / Actualizat joi, 22 iulie 2021 19:00

Din cele 9 bărci calificate la Tokyo, două intră în concurs vineri, la Tokyo. Simona Radiș și Ancuța Bodnar, fetele din dublu vâsle, sunt cotate cu prima șansă la aur

Vineri dimineață, devreme, la ora 4:50 acasă, primul echipaj de canotaj din cele 9 ale României va intra pe apele sărate de la Sea Forest Waterway, în Golful Tokyo. Este vorba de barca de dublu vâsle masculin formată din Ionuț Prundeanu și Marian Enache. Cei doi vor lua startul în seria a treia, pe culoarul 3, alături de alte trei bărci: Lituania, Marea Britanie și Olanda.

Începe aventura! Primele bărci vor concura la noapte, la Tokyo
Ilustrată de la Tokyo cu Marian Enache și Ionuț Prundeanu

Cei doi "tricolori" visează să prindă finala olimpică de la Tokyo, mai ales că la ultimul Campionat Mondial ei au intrat între primele șase bărci ale lumii. Chinezii Zhiyu Liu și LȘiang Zhang sunt marii favoriți ai probei, campionii mondiali intrând în cursă la JO în prima serie, de la ora 4:30. "Suntem încrezători, dorim să dăm totul în fiecare cursă și vom vedea ce va fi la final", a declarat Ionuț Prundeanu.

Fetele cu sclipici

De la ora 5:10, a doua barcă a României, și ultima din 23 iulie, se va alinia la start. E vorba de echipajul de dublu vâsle feminin format din Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Vicecampioane mondiale acum doi ani, la Linz, Simona și Ancuța sunt văzute acum favorite pentru că neo-zeelandezele care au câștigat atunci, Brooke Donoghue și Olivia Loe s-au despărțit. A rămas doar Donoghue, care face acum cuplu cu Hannah Osborne.

Simona și Ancuța sunt și duble campioane europene, în ultimii trei ani ele neavând practic adversar în Europa. De luat în calcul în cursă sunt și olandezele Roos De Jong și Lisa Scheenaard, bronzul mondial din 2019 și vicecampioane mondiale. Cele două românce sunt și cea mai tânără barcă a probei, la 22 de ani fiecare. Australia, Canada, SUA nu au apărut pe la concursuri în ultimul timp și ar putea constitui și ele surprize. Cursele românilor se văd în direct la TVR1, vineri dimineața.

Rădoi și adevăratul spirit olimpic: „Stăteam în vestiar și mă uitam la băieți. Eram gelos! Nimic nu se compară cu ce am simțit aici”

Novak Djokovic e vânat în Satul Olimpic » Toată lumea vrea o poză cu liderul ATP

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează