SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE  »  CANOTAJ

CORESPONDENȚĂ DIN JAPONIA Cursele de canotaj se reiau marți, la Tokyo! Cum arată programul celor 9 bărci ale României + șanse de medalii

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 27 iulie 2021 12:12 / Actualizat marti, 27 iulie 2021 14:28

Furtuna tropicală Nepartak care s-a format peste Pacific a dat peste cap programul câtorva sporturi la Jocurile Olimpice. Între acestea canotajul, tirul cu arcul sau surf-ul.

„Nu ar trebui să fim prea îngrijorați de furtună", a declarat însă la Tokyo purtătorul de cuvânt al Comitetul de organizare, Masa Tayaka.

„Planurile care sunt în vigoare pentru a răspunde oricăror condiții meteorologice nefavorabile sunt activate", a adăugat Tayaka.

9 bărci românești la canotaj în această noapte

Program extrem de încărcat pentru bărcile „tricolore" în această noapte. Toate cele 9 ambarcațiuni calificate la Tokyo se vor afla la start pe apele canalului Sea Forest Waterway. Vor fi două finale pentru români, două curse de medalii.

În prima linie vor fi vicecampioanele mondiale și campioanele europene Simona Radiș și Ancuța Bodnar. Ele vor lua startul în proba de dublu vâsle. Pe culoarul 4, al favoritelor, Simona și Ancuța încearcă să aducă primul aur pentru România la Tokyo 2020.

A doua finală cu români va fi cursa de patru rame masculin. Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari își doresc să mai facă o surpriză. Cea mai tânără barcă din finală, românii vor trage cu toate armele pentru un rezultat cât mai bun.

Miza e finala

 

Vor fi apoi 5 bărci care trag în semifinale, pentru un loc în marea finală. Bărcile de 8 plus 1, feminin și masculin, ar trebui să „bage" o singură adversară sub ele pentru ultimul act. Dar concurența e uriașă. Băieții au o misiune și mai grea.

Dublele campioane mondiale în proba de dublu vâsle categorie ușoară, Gianina Beleagă și Ionela Cozmiuc spuneau înainte de Jocuri că semifinala va fi cea mai grea cursă la Tokyo. Asta pentru că toate adversarele sunt extrem de puternice. Româncele au câștigat seria, au arătat că au un potențial uriaș și sunt cotate și ele cu șansă la medalie.

Va mai fi, și nu în ultimul rând, echipajul de dublu rame format din Adriana Ailincăi - Iuliana Buhuș. Și pentru ele, obiectivul rămâne acela de a se califica în finală.

Pentru un loc mai bun

Două bărci vor concura în finala B, locurile 7-12. Vor fi ambarcațiunile de la dublu vâsle masculin și patru rame feminin. Mădălina Hegheș, Roxana Anghel, Elena Logofătu și Cristina Popescu au ratat de puțin finala și vor să termine concursul olimpic măcar pe locul 7.

Programul bărcilor românești în această noapte

ora 2:20Finala Bdublu rame masculin
ora 2:30Finala Bpatru rame feminin
ora 3:18Finaladublu vâsle feminin
ora 4:10Finalapatru rame masculin
ora 5:50Semifinaledublu vâsle categorie ușoară feminin
ora 6:00Semifinaledublu rame masculin
ora 6:30SEMIFINALEdublu rame feminin
ora 6:40SEMIFINALE8 plus 1 feminin
ora 6:50SEMIFINALE8 plus 1 masculin

Citește mai multe știri de la Jocurile Olimpice

Camelia Potec a vorbit pentru GSP, imediat după finalele lui Popovici și Glință: „David, extraordinar! Robert, sub așteptări”

Celebra cântăreață care a intervenit în „scandalul bikini” de la Europene: „Plătesc eu amenzile în locul vostru”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează