SPORTURI  »  NATATIE  »  TRAGEDIE

Moarte misterioasă în noapte » Un tînăr înotător a murit după ce a căzut de la etajul 3 al cabanei Piatra Arsă

De aici s-a prăbuşit puştiul de 12 ani: etajul 3 al Cabanei Piatra Arsă din Bucegi +1   FOTO
De aici s-a prăbuşit puştiul de 12 ani: etajul 3 al Cabanei Piatra Arsă din Bucegi

Articol de , - Publicat sambata, 08 septembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 07 septembrie 2012 21:29

Răzvan Marin se afla la cabana din Munţii Bucegi alături de alţi 35 de colegi şi doi supraveghetori de la Liceul cu profil sportiv "Emil Racoviţă": copilul a deschis geamul camerei şi a căzut în gol. Cel mai probabil, după primele informaţii, cauza gestului a fost somnambulismul, dar părinţii spun că nu ştiau de această tulburare.

În seara zilei de joi, copiii de la Liceul cu program sportiv "Emil Racoviţă" din Capitală, înotători la clubul "Delfinul" Bucureşti, se îndreaptă spre camerele lor. Se află în tabără la cabana Piatra Arsă, în munţii Bucegi. Răzvan Marin, 12 ani, locul patru în proba de "fluture" la ultima ediţie a Campionatului Naţional Poliatlon, vorbeşte cu mama sa la telefon. E ora 21:45. Şi ultima oară cînd o va face.

Sinuciderea, exclusă
Peste 45 de minute, se dă stingerea. Răzvan stă în cameră cu alţi doi băieţi. Unul din ei, Ştefan Cutulea, povesteşte: "Am adormit la zece şi jumătate, dar m-am sculat pe la 3. Era frig, frig de tot. Am văzut că e geamul deschis. Nici Răzvan nu era cu noi, dar nu m-am îngrijorat. Credeam că e la baie". Puştii s-au culcat la loc. A doua zi dimineaţă, cabana este lovită de şoc: Răzvan e găsit mort, chiar sub geamul camerei sale.

Nu erau balcoane
Imediat apar primele bănuieli. Lîngă camera băieţilor sînt cazate trei fete, iar cei aflaţi în cabană, încă în stare de şoc, se gîndesc că Răzvan ar fi vrut să sară din propriul balcon în cel alăturat. Zvonul cade din start: camerele nu aveau balcon! Nu aveau balcon, dar aveau pervaz. Aşa că apare varianta sinuciderii, dar e puţin probabilă şi va fi infirmată clar de mărturiile părinţilor. Ancheta merge spre o concluzie bizară, dar posibilă: din cauza somnambulismului, băiatul ar fi sărit din pat, s-ar fi urcat pe pervaz, ar fi deschis geamul şi s-ar fi dezechilibrat.

Singur la părinţi, a cincea oară la cabană
Părinţii lui Răzvan Marin, Diana şi Răzvan, sosesc la locul accidentului. Sînt distruşi de durere. Tatăl e singurul care are puterea să-şi privească fiul. Mama, în lacrimi, întreabă în gol: "L-aţi văzut? Cum arată? E frumos?". Corpul e preluat la orele prînzului şi transportat la IML Prahova. Acolo, tatăl dă primele declaraţii: "Nu înţeleg ce s-a întîmplat. A căzut! Răzvan a căzut. Era singurul meu copil", spune bărbatul plîngînd.

"Nimeni nu e vinovat"
Nu găseşte vinovaţi. "Nimeni nu este de vină. Nici antrenorii, nici colegii care se aflau în cameră cu el. Probabil s-a sculat în somn, a deschis geamul şi a căzut", oftează tatăl, sprijinit pe gardul de la Institutul de Medicină Legală. Deci era somnambul? "Nu a mai mers niciodată în somn! Dacă o făcea, vorbeam cu antrenorul, îl rugam să fie supravegheat mai atent". Vorbeşte cu pauze, îşi şterge lacrimile cu o batistă. În spatele său, mama se sprijină pe o altă femeie. "Ce mi se mai poate întîmpla? Nu mi se mai poate întîmpla nimic!".

Ultima dorinţă: înmormîntat ca sportiv!
Azi, părinţii lui Răzvan îl vor scoate pe băiat de la IML şi îl vor înmormînta mîine. Mama lui Răzvan are şi o ultimă dorinţă pentru fiul său: "Nu îi plăcea să poarte costum, pantofi... Vreau să îl înmormîntăm în trening. Să vedem ce spune şi preotul", a adăugat femeia îndurerată.

Ce este somnambulismul
Conform sfatulmedicului.ro, este o tulburare de somn în care se combină perioadele de somn cu cele de mers în timpul somnului. Individul se trezeşte parţial, dintr-un somn adînc, efectuînd felurite activităţi. Poate fi prevenit prin somn suficient, evitarea stresului şi a sunetelor puternice înainte de culcare.

"Deşi erau înotători, antrenorul îi ducea mereu la munte, la Piatra Arsă. Îi era frică să îi ducă la mare, să nu se aventureze şi să se întîmple vreo nenorocire" (mama lui Răzvan Marin)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
adriani73
adriani73  •  08 Septembrie 2012, 23:39

Tragic. Dumnezeu sa-l odihneasca !

pteropus
pteropus  •  08 Septembrie 2012, 22:19
Postat de sibelius pe 08 Septembrie 2012, 20:56

Cred ca nu intelegi ce citesti si faci o teorie a chibritului bazata pe inventiile tale.

Nu este nici o inventie..iar daca nu intelegi asta tine de cultura ta...Actualmente antrenorii din cadrul centrelor de copii sunt mult mai interesati de un anumit rezultat intr-un timp scurt si neglijeaza sau/si ignora deviatii comportamentale cu efecte negative asupra personalitatii sportivilor...Altfel spus lipsa celor 5-7 ani de acasa ,comportamentul antisocial tolerat si uneori sustinut de antrenori si parinti duce din pacate uneori la astfel de situatii cu consecinte tragice.

leviszilagyi
leviszilagyi  •  08 Septembrie 2012, 21:12

Dumnezeu sa-l odihneasca!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează