SPORTURI  »  NATATIE  »  CAMPIONATUL EUROPEAN / ROMÂNIA-CROAŢIA 16-15

Pas uriaş spre Londra! » România a învins Croaţia şi s-a apropiat de Olimpiadă

Andrei Iosep (cască albă) a cîştigat ieri duelul cu Hinici Foto: Reuters
Andrei Iosep (cască albă) a cîştigat ieri duelul cu Hinici Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2012 21:16

La Campionatele Europene de la Eindhoven, "naţionala" României a învins, ieri, Croaţia, campioana Europei en titre, şi a obţinut biletele pentru turneul preolimpic


România trebuia să se claseze în primele nouă echipe la Campionatul European de la Eindhoven pentru a fi sigură de participarea la turneul preolimpic de la Edmonton (1-8 aprilie), ultima şansă de a ajunge la Jocurile Olimpice de la Londra.

Obiectivul a fost îndeplinit ieri, dar cu mari, mari emoţii. "Tricolorii" au întîlnit Croaţia, campioana Europei en titre, medaliata cu bronz la ultimul Campionat Mondial, echipă care, surprinzător, nu a prins sferturile de finală în Olanda. Neavînd nimic de pierdut, pentru ei partida neavînd nici o miză, croaţii au jucat degajat, punîndu-le însă mari probleme românilor.

Din rai în iad
"Dacă vom bate Croaţia va fi un miracol!", spunea Mihnea Chioveanu înaintea partidei. Cu trecerea timpului însă, miracolul devenea realitate. România a condus cu 4-2 după primul sfert, cu 7-4 la pauză şi cu 9-5 după 24 de minute! Au urmat însă opt minute de coşmar în care nimic nu a mai mers. Croaţia a revenit miraculos şi a egalat la 10, meciul intrînd în prelungiri. Edmonton era departe încă! Şi degringolada în rîndul elevilor lui Istvan Kovacs a continuat. Sukno l-a mai învins de două ori în prima repriză suplimentară pe portarul Dragoş Stoenescu. La înfrîngere, România trebuia să dea totul în ultimul meci, cel pentru locurile 9-10. Centrul României, Cosmin Radu, a crezut însă pînă la capăt. A punctat de două ori şi a trimis disputa la aruncările de la 5 metri!

Barele ne-au salvat
După primele patru execuţii transformate, Muslim a trimis mingea în bară şi norocul surîdea românilor. Nicolae Diaconu l-a imitat însă pe croat şi suspansul continua. Karac a mai izbit însă o dată bara porţii "tricolorilor" şi de această dată ai noştri nu au mai greşit. Au învins cu 16-15 şi, în primele zile ale lunii aprilie, vor lupta în Canada pentru calificarea la Jocurile Olimpice. De 16 ani românii nu au mai fost la Olimpiadă. E timpul să o facă acum!

Au prins şi Mondialul
Prin intrarea în primele opt echipe la Europene, România a obţinut automat şi calificarea la Campionatul Mondial din 2013. În schimb, Croaţia va trebui să intre în calificări. România va juca ultimul meci la Europenele de la Eindhoven azi, de la ora 11:30, contra Spaniei, într-un meci pentru locurile 7-8.

Ce şanse avem?
România va avea o misiune extrem de grea şi la turneul preolimpic de la Edmonton (1-8 aprilie), acolo unde 12 echipe vor lupta pentru patru locuri calificante. Însă doar şase dintre formaţii au şanse reale de calificare la Jocurile Olimpice: Muntenegru, Germania, Grecia, România, Spania şi Canada. Restul formaţiilor, gen Cuba, China, Noua Zeelandă sau Argentina, nu contează în poloul mondial. România a ratat calificarea în 2008, la turneul preolimpic, fiind învinsă în meciul decisiv, la Oradea, de Rusia.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
xstream
xstream  •  28 Ianuarie 2012, 09:38

felicitari pentru calificare, insa sunt dezamagit de jocul echipei, mi as fi dorit ceva mai mult de la baieti ,asta e! e bine si asa

sas08
sas08  •  28 Ianuarie 2012, 09:23

succes in Canada .

lumpy666
lumpy666  •  28 Ianuarie 2012, 05:38

Stirea asta acum NU comenteaza nimeni acum cand e deja si un rezultat MARE idiferent in ce conditii am obtinut!!!!!!!!!! Acum cum nimeni NU mai are motive sa injure pe jucatori sau CHIAR Stuff-ul tehnic al echipei!!! BRAVO KOVACS ai facut un grup unit din noi si o echipa de polo ah si ai si ai inchis gura carcotasilor........!!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează