SPORTURI  »  NATATIE  »  CAMPIONATUL MONDIAL DE NATAŢIE

Ultimul maraton » Camelia Potec va concura pentru ultima dată la 1.500 de metri

Camelia Poteca va concura pentru ultima dată la ”maratonul” înotului
Camelia Poteca va concura pentru ultima dată la ”maratonul” înotului

Articol de - Publicat duminica, 24 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 24 iulie 2011 10:35

Luni, la Mondialele de la Shanghai, Camelia Potec va concura pentru ultima dată în cariera sa în proba de 1.500 de metri liber.


Proba de 1.500 de metri liber este pentru înotători echivalentul maratonului pentru atleţi. Este o cursă epuizantă, în care organismul uman este împins spre graniţa dintre posibil şi imposibil. Atleţii aleargă 42,195 de kilometri, fără oprire, timp de două ore şi jumătate. Înotătorii trebuie să traverseze de 30 de ori, de la un capăt la altul, un bazin de 50 de metri lungime în maximum 17 minute. Din cauza deshidratării, maratoniştii cîntăresc la linia de finiş cu cîteva kilograme mai puţin. Şi înotătorii transpiră, numai că sudoarea lor se pierde în apă.

Dacă atletismul românesc nu duce lipsă de alergători de cursă lungă, Anuţa Cătună, Lidia Şimon şi Constantina Diţă fiind doar numele cele mai valoroase, înotul din România are doar o singură maratonistă: Camelia Potec. Medaliată cu bronz mondial în 2009, ea va concura luni, la CM de la Shanghai, pentru ultima dată în cariera sa în proba de 1.500 de metri liber. Motivul: nu este o probă olimpică, iar JO de la Londra va fi competiţia ei de adio.

Înainte însă de 1.500 metri, Camelia va lua startul, duminică, în seriile de la 400 metri liber, finala fiind programată în aceeazi zi, în sesiunea de după-amiază. Tot azi, Dragoş Agache este înscris la 100 m bras şi va încerca să se califice în semifinale. Înotătorul român va concura luni şi în proba în care deţine titlul de vicecampion european: 50 m bras.

Camelia, care este înscrisă şi în proba de 800 m liber (vineri), şi Dragoş sînt singurii reprezentanţi ai României la Mondialele din China.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (1)
mr_cosmin
mr_cosmin  •  24 Iulie 2011, 02:12

Cat de rau a ajuns natatia romaneasca...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează