SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  INOVAȚIE

FOTO Noua Skoda Octavia Facelift aduce ChatGPT în sistemul de asistență

Skoda Octavia Facelift // Foto: skoda-storyboard.com +6   FOTO
Skoda Octavia Facelift // Foto: skoda-storyboard.com

Articol de - Publicat miercuri, 15 mai 2024 22:44 / Actualizat miercuri, 15 mai 2024 22:46

Skoda, celebrul producător ceh de autoturisme care este parte din grupul Volkswagen, tocmai și-a actualizat modelul Octavia, care s-a vândut în peste 7 milioane de unități în cei 28 de ani de când a fost lansat.

A patra generație Octavia a primit un facelift ce conține un design ușor restilizat în zona grilei frontale din partea inferioară, o nouă generație de faruri LED, stopuri cu lumini de semnalizare dinamice și o gamă nouă de jante.

Pe lângă toate acestea, noile Skoda Octavia ar urma să primească și un sistem de infotainment nou care ar avea revoluționarul chatbot ChatGPT integrat prin sistemul de asistență vocală „Laura”.

+2 FOTO

„Clienții noștri au, în mod justificat, așteptări foarte mari de la Octavia, iar acest facelift ne ridică besteller-ul gamei la următorul nivel! Cu inovații precum sistemul de infotainment cu design complet reînnoit, noile sisteme de siguranță, utilizarea în proporție mai mare a materialelor sustenabile și farurile și mai puternice,

Octavia este acum un companion și mai potrivit pentru exploratorii din cotidian. Sunt convins că noua Octavia va surprinde plăcut și va încânta șoferii dar și pasagerii, confirmându-și poziția de cel mai popular model din gama noastră”, a declarat Klaus Zellmer, președintele consiliului de administrație al Skoda.

După Toyota, și Mazda anunță cifre record datorită vehiculelor hibrid
MAZDA
După Toyota, și Mazda anunță cifre record datorită vehiculelor hibrid

Noile Skoda Octavia vor veni în patru versiuni de echipare, acestea având anumite dotări predefinite, cât despre motorizările disponbile, cei de la Skoda au ales motoarele de 1.5 TSI, disponibile si cu tehnologia mild-hybrid, 2.0 TSI și clasicele 2.0 TDI, plaja de putere a acestor motoare fiind între 115 CP și 265 CP.

Skoda Octavia SE Technology

Skoda Octavia SE L

Skoda Octavia SportLine

Skoda Octavia vRS

Ecran infotainment 13"

Scaune semi-piele

Suspensie sport

Faruri LED Matrix

Wireless Apple CarPlay & Android Auto

Volan încălzit

Bodykit sportiv

2.0 TSI – 265 CP

Cockpit digital

Adaptive cruise control

Scaune sport

Bespoke interior trim

Încărcare wireless pentru telefon

Sistem Keyless

Jante aliaj 18"

Jante aliaj 19"

Jante aliaj 16"

Jante aliaj 17"

Lista de sisteme de siguranță conține și câteva noutăți. De exemplu, sistemul „Attention and Drowsiness Assist” a înlocuit vechiul sistem „Driver Alert”, sistemul de recunoaștere a semnelor de circulație a fost îmbunătățit, iar sistemele „Intelligent Park Assist” și „Remote Park Assist” sunt inovații noi ce sunt compatibile exclusiv cu cutia de viteze automată DSG.

Datorită succesului de care a avut parte în cei 28 de ani de la lansare, Skoda Octavia este considerată o mașină foarte bună în raport calitate/preț, motiv pentru care, Martin Jahn, responsabilul pentru Vânzări și Marketing de la Skoda, a declarat: „Octavia este pilonul principal al gamei Skoda. Iar în varianta sa actualizată, Octavia va continua succesul repurtat de cele patru generații moderne ale sale, vândute în peste 7,15 milioane de unități.

Cu designul său frontal rafinat, cu noi sisteme de asistență și sisteme de infotainment de ultimă oră, inclusiv, pentru prima dată, ecranul central de 13 inchi, bestseller-ul nostru actualizat dispune de cele mai bune premise pentru a-și menține poziția în topul celor mai de succes modele de automobile din Europa”.

+2 FOTO

Citește și alte noutăți auto:

SUA pune taxe mai mari pentru importurile de vehicule electrice din China

Cel mai mare producător de autoturisme electrice din lume își deschide a doua fabrică în Europa

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Superliga
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
Superliga
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează