SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  SUA

Motivul surprinzător pentru care SUA ar putea interzice TOTAL mașinile electrice din China

Mașini electrice la încărcare, sursa foto: Guliver/gettyimages
Mașini electrice la încărcare, sursa foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat vineri, 12 aprilie 2024 11:48 / Actualizat vineri, 12 aprilie 2024 11:48

Se ascute lupta pe piața mașinilor electrice! Administrația Biden este somată de unii lideri politici de peste Ocean să oprească TOTAL importul de mașini „verzi” din China. Iar motivul este unul foarte serios.

Unul dintre cele mai drastice avertismente vine de la senatorul democrat Sherrod Brown care a spus că „mașinile electrice din China sunt o amenințare existențială pentru industria auto americană”. Senator de Ohio, statul cu cele mai mari fabrici auto din SUA, Brown candidează în 2024 pentru un nou mandat, deci ar putea fi de înțeles cât de drastic este împotriva chinezilor. Dar administrația Biden ia avertizările în serios, notează BBC.

BMW a vândut un număr record de mașini electrice, deși rivali ca Mercedes sau Volkswagen stagnează
BMW
BMW a vândut un număr record de mașini electrice, deși rivali ca Mercedes sau Volkswagen stagnează

Casă Albă: „Tehnologia montată pe mașinile electrice din China poate colecta date despre pasageri”

În luna februarie, autoritățile americane au deschis o anchetă împotriva producătorilor chinezi de mașini electrice. Conform Guvernului american, „nu se poate permite ca piața noastră auto să fie inundată” de mașini chinezești. Washingtonul ar putea impune restricții din cauza tehnologiei din mașinile din China, care ar putea „colecta cantități mari de date sensibile despre șoferii și pasagerii lor”.

Casa Albă a avertizat că mașinile conectate la internet „își folosesc în mod regulat camerele și senzorii pentru a înregistra informații detaliate despre infrastructura SUA; interacționează direct cu infrastructura critică; și pot fi pilotate sau dezactivate de la distanță”. China, stat autoritar și a doua economie a lumii, este cel mai mare producător de mașini din lume și luptă cu Japonia pentru a deveni cel mai mare exportator de vehicule.

Motivul surprinzător pentru care SUA ar putea interzice TOTAL mașinile electrice din China
Mașini electrice din China, foto: Guliver/gettyimages

Americanii se tem de un nou val de produse extrem de ieftine din China, precum „valul din 2000”, care ar putea să pună la pământ afacerile americane. Companiile chinezești, subvenționate masiv de stat, pot duce războaie ale prețurilor cu alte companii din lumea liberă și pot scufunda ramuri întregi ale economiei mondiale. Acuzații similare au fost făcute de-a lungul timpului de industria oțelului din SUA, de exemplu.

Cele mai mari două economii ale lumii sunt blocate într-un război comercial din 2018, când administrația Trump a impus taxe vamale la peste 360 ​​de miliarde de dolari de bunuri chinezești. Măsurile au fost continuate de președintele Biden, notează sursa citată.

Citește și alte știri despre domeniul auto:

BMW a vândut un număr record de mașini electrice, deși rivali ca Mercedes sau Volkswagen stagnează

Volvo e primul mare producător „tradițional” care își ia adio de la diesel

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  13 Aprilie 2024, 10:29

asta da stire din sport!

romeverest
romeverest  •  12 Aprilie 2024, 17:15

Nu m-ar mira sa apara vreun senator american care sa ne spune ca masinile electrice fabricate in China spioneaza cetatenii americani !!

22cea
22cea  •  12 Aprilie 2024, 16:07

Mai Mitica , daca te-ai fi informat ai fi aflat ca in US nu exista masini chinezesti ,nici pe benzina nici electrice .

Vezi toate comentariile (3)
Comentează