SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

VIDEO + FOTO Deznodământ uluitor în semifinala Anglia - Africa de Sud » Campioana mondială en-titre a reușit punctele decisive cu două minute înaintea finalului

Articol de , - Publicat duminica, 22 octombrie 2023 00:04 / Actualizat duminica, 22 octombrie 2023 09:47

Africa de Sud a învins dramatic Anglia, scor 16-15, și s-a calificat în finala Cupei Mondiale de rugby. Springboks au trecut în avantaj pentru prima dată în minutul 78, datorită unei lovituri de pedeapsă transformate de Pollard. 

  • Noua Zeelandă - Africa de Sud, finala Cupei Mondiale de rugby, este programată sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 22:00. 

Spectacolul din sferturi de finală a produs multă așteptare pentru partidele din semifinale, însă miza mai mare a făcut să avem un ultim act dezechilibrat, Noua Zeelandă-Argentina 44-6, și unul inestetic și fizic, Africa de Sud-Anglia 16-15.

Cine e „Buldozerul”, femeia care a dat startul în semifinala Anglia - Africa de Sud: „Am spart toate stereotipurile și barierele culturale!”
CUPA MONDIALĂ
Cine e „Buldozerul”, femeia care a dat startul în semifinala Anglia - Africa de Sud: „Am spart toate stereotipurile și barierele culturale!”

Cea de-a doua semifinală a început sub o ploaie deasă la Paris. Springboks erau considerați favoriți, dar realitatea din teren, cel mai puțin în prima repriză a fost alta. Anglia a luat prim-planul în primele zece minute, conducând cu 6-0 grație loviturile de pedeapsă transformate de căpitanul Owen Farrell.

Anglia, strategie excelentă în semifinala cu Africa de Sud

Campionii en titre au făcut multe greșeli, nereușind să evolueze așa cum au făcut-o în meciul cu Franța, când eseurile au venit pe bandă rulantă.

Tensiunea a crescut și în minutul 14 a avut loc o altercație între jucătorii celor două echipe. Ben O'Keeffe, arbitrul din Noua Zeelandă, care a condus și partida Africa de Sud-Franța, i-a chemat pe cei doi căpitani și le-a transmis că nu va tolera îmbrâncelile și încăierările, precizând că numărul 12 din echipa Angliei, Manu Tuilagi, a fost cel care a început. 

Oficialul a fost dur, așa că nu au mai existat incidente apoi. Lui Owen Farrell i-a luat mai mult să se calmeze, dar până la urmă și-a găsit echilibrul.

Anglia în avantaj la pauză

Africa de Sud a apărut pe tabela de scor în minutul 20 când Manie Libbok a executat și foarte bine o lovitură de pedeapsă și scorul devenea 6-3. Până la finalul primei reprize, luptele au fost dure, echipele medicale fiind nevoite să intervină de mai multe ori.

Scorul cu care s-a intrat la vestiare a fost 12-6 în favoarea Angliei, Owen Farrell fiind responsabil cu loviturile de pedeapsă, el transformând alte două în minutul 23 și 39, iar Handre Pollard reușind și el una pentru echipa sa în minutul 36. Polllard a intrat în locul lui Libbok în minutul 31.

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Anglia - Africa de Sud

+10 FOTO

Mulți se întrebau la pauză dacă nu cumva meciul cu Franța din sferturi de finală i-a secătuit pe campionii en titre. Ca și în partida din sferturi de finală, antrenorii sud-africani au făcut multe schimbări, tocmai pentru a aduce mai multă energie într-o echipă care a părut dezordonată în multe momente ale primei reprize.

Primele puncte ale părții a doua au fost aduse tot de Owen Farrell grație unui drop goal în minutul 53 și scorul era 15-6. Lupta fizică dură a caracterizat următoarele secvențe ale semifinalei.

Springboks a pus piper în acest ultim act cu un eseu reușit în minutul 70 de RG Snyman, transformat de Handre Pollard.

Zece minute jucate ca la manual

Mai erau zece minute de jucat și scorul era 15-13. Africa de Sud a trecut în avantaj după o lovitură de pedeapsă transformată de același Polllard cu două minute înainte de final, 16-15. Acesta a fost scorul final, iar jucătorii sud-africani au sărbătorit în ploaie a patra calificare într-o finală mondială.

Finala de pe Stade de France este una pentru istorie. Noua Zeelandă și Africa de Sud sunt cele mai titrate națiuni din istoria rugby-ului, fiecare cu câte 3 trofee cucerite. „Springboks” va trebui să își apere distincția din urmă cu 4 ani. 

FINAL. Anglia - Africa de Sud 15-16

S-a terminat! Africa de Sud merge să își apere trofeul!
min. 78: Pollard transformă o lovitură de pedeapsă de la 40 de metri. Africa de Sud conduce pentru prima dată! Anglia are două minute la dispoziție pentru a puncta și a se califica în finală. 15-16

min. 70: Primul eseu al semifinalei e reușit de Snyman. Pollard transformă, iar finalul se anunță unul palpitant. 15-13
min. 53: Owen Farrell reușește un drop goal de la mare distanță. Anglia se desprinde la mai mult de un eseu transformat. 15-6
A început repriza secundă!

min. 40: Owen Farrell face ce știe. Trimite printre bețe și ridică de pe scaune fanii englezi. 12-6
min. 35: Handrè Pollard, introdus în locul lui Libbok, aduce 3 puncte pentru Africa de Sud. 9-6
min. 24: Owen Farrell transformă și dintr-un unghi mai complicat. 9-3
min. 21: Manie Libbok transformă o lovitură de pedeapsă. Primele puncte ale sud-africanilor. 6-3

FOTO. Cele mai spectaculoase imagini din Anglia - Africa de Sud, semifinala Cupei Mondiale de rugby

+10 FOTO

min. 15: Africa de Sud a beneficiat la rândul ei de două lovituri de pedeapsă. Ambele au fost jucate în margine. 6-0

min. 10: Anglia nu se abate de la planul tactic. Încearcă să dea între bețe cu fiecare ocazie, sacrificând într-o oarecare măsură spectacolul. Owen Farrell, din nou fără greșeală. 6-0
min. 3: Owen Farrell, cel mai bun marcator din istoria naționalei Angliei, deschide „balul” și în semifinala contra Africii de Sud, o lovitură de pedeapsă transformată. 3-0

A început semifinala! 

Cupa Mondială din Franța a oferit multe meciuri spectaculoase, iar apropierea de momentul în care se va decerna trofeul „Webb Ellis" face ca tensiunea să crească. 

Argentina - Noua Zeelandă 6-44 » „All Blacks” au defilat în prima semifinală și țintesc titlul mondial #4!
ARGENTINA - NOUA ZEELANDĂ
Argentina - Noua Zeelandă 6-44 » „All Blacks” au defilat în prima semifinală și țintesc titlul mondial #4!

ECHIPE

  • ANGLIA: Freddie Steward; Jonny May, Joe Marchant, Manu Tuilagi, Elliot Daly; Owen Farrell (căpitan), Alex Mitchell; Joe Marler, Jamie George, Dan Cole; Maro Itoje, George Martin; Courtney Lawes, Tom Curry, Ben Earl
  • Rezerve: Theo Dan, Ellis Genge, Kyle Sinckler, Ollie Chessum, Billy Vunipola, Danny Care, George Ford, Ollie Lawrence

 

  • AFRICA DE SUD: Damian Willemse; Kurt-Lee Arendse, Jesse Kriel, Damian de Allende, Cheslin Kolbe; Manie Libbok, Cobus Reinach; Steven Kitshoff, Mbongeni Mbonambi, Frans Malherbe; Eben Etzebeth, Franco Mostert; Siya Kolisi (căpitan), Pieter-Steph Du Toit, Duane Vermeulen
  • Rezerve: Deon Fourie, Ox Nche, Vincent Koch, RG Snyman, Kwagga Smith, Faf de Klerk, Handré Pollard, Willie le Roux

Citește și: 

Demonstrație de forță » Neozeelandezii au mutat un SUV de peste două tone care le bloca autocarul!
NOUA ZEELANDĂ
Demonstrație de forță » Neozeelandezii au mutat un SUV de peste două tone care le bloca autocarul!
Argentina - Noua Zeelandă 6-44 » „All Blacks” au defilat în prima semifinală și țintesc titlul mondial #4!
ARGENTINA - NOUA ZEELANDĂ
Argentina - Noua Zeelandă 6-44 » „All Blacks” au defilat în prima semifinală și țintesc titlul mondial #4!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
northwestern
northwestern  •  22 Octombrie 2023, 23:22

Englezii au jucat tactic foarte bine, au scos maximum din atuurile pe care inca le mai au, echipa lor s-a regrupat dupa seria de meciuri jalnice din primavara-vara. Farell a amintit foarte mult de Jonny Wilkinson, la un moment dat, cand atacau in 22ul sud-african, mai toti purtatorii de balon englezi se uitau in spate sa vada unde e plasat Owen pentru drop. Ce nu mi-a fost foarte clar, care a fost obstructia din gramada care a dictat penalitatea din final cu care Springboks au castigat meciul?

securinamo89
securinamo89  •  22 Octombrie 2023, 20:17

Ma bucur pentru Ngezana.Hai cu trofeul.

popicoo
popicoo  •  22 Octombrie 2023, 20:15
Postat de bleg pe 22 Octombrie 2023, 17:59

Popicoo di trajan vedeti ca mai e un articol despre fairplay-ul real din rugby. Ii trimiteti si pe aia la fotbal... poate invatati si voi sa-i respectati si pe altii. Nu detineti voi adevarul, sunteti doar cu nasul pe sus

blegule, ai greșit citarea! Spor la învătat!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează