SPORTURI  »  RUGBY  »  IRB NATIONS CUP

Anul României? Tricolorii debutează azi împotriva Namibiei la IRB Nations Cup

Căpitanii celor şase echipe au pozat alături de trofeul IRB Nations Cup. Pe 19 iunie, doar unul dintre ei îl va ridica deasupra capului
Căpitanii celor şase echipe au pozat alături de trofeul IRB Nations Cup. Pe 19 iunie, doar unul dintre ei îl va ridica deasupra capului

Articol de - Publicat vineri, 10 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 09 iunie 2011 23:01

"Stejarii" nu au cîştigat niciodată IRB Nations Cup, competiţia ajunsă la a şasea ediţie. Înaintea Cupei Mondiale, "tricolorii" vor să-şi adjudece trofeul.

Azi debutează la Bucureşti a şasea ediţie a IRB Nations Cup, cel mai tare turneu amical de rugby în 15. România găzduieşte pentru a cincea oară competiţia, prima ediţie avînd loc în Portugalia.

Chiar dacă au jucat acasă, " stejarii" nu au reuşit să pună niciodată mîna pe trofeu. Încearcă să o facă în acest an. "Ar fi un lucru extraordinar pentru rugbyul românesc. Nu avem însă nici o certitudine că putem cîştiga. Ne dorim foarte mult, o să dăm totul ca să facem meciuri bune, dar rezultatele sînt greu de prevăzut", a declarat căpit anul României, talonerul Marius Tincu.

Georgia e văzută de mai toţi antrenorii prezenţi la turneu drept marea favorită din acest an, gruzinii venind la Bucureşti cu cei mai buni jucători ai lor, pregătind Cupa Mondială de la sfîrşitul anului, din Noua Zeelandă. "Nu ne-am propus neapărat să cîştigăm trofeul, cred că va fi mai mult un turneu de pregătire în care antrenorii vor avea posibilitatea să aleagă jucătorii pentru Cupa Mondială. Dacă se va ivi însă o oportunitate, nu ne vom da la o parte", a declarat căpitanul Georgiei, Ilia Zedginidze.

Debut contra campioanei
Cea mai surprinzătoare campioană la IRB Nations Cup a fost cea din 2010, atunci cînd Namibia s-a impus la Bucureşti. În rest, reprezentanta Africii de Sud, selecţionata Emerging Springboks, a cîştigat în 2007 şi 2008, Argentina A a triumfat la prima ediţie, în 2006, iar Scoţia A a avut cîştig de cauză în 2009. România va debuta la ediţia din acest an azi, chiar contra campioanei en-titre, Namibia.

Se anunţă vreme ploioasă
Partidele de azi, de la IRB Nations Cup, au toate şansele să se dispute pe ploaie, meteorologii anunţînd precipitaţii după-amiază, la Bucureşti. "Nouă nu ne convine dacă va ploua. Cred că Georgia şi România sînt echipele favorizate de terenuri moi, alunecoase, pentru că se bazează pe apărare. Noi avem nevoie de un balon uscat pentru că-l jucăm repede", a declarat căpitanul "regilor" din Africa de Sud, Stick Mzwandile.

"Să arătăm ca o familie!"

Marius Tincu (33 de ani) e căpitanul "naţionalei" României. Talonerul se pregăteşte pentru a treia Cupă Mondială din carieră. Vine după o accidentare grea, care l-a ţinut luni bune departe de gazon, dar rămîne încrezător.

- Marius, cum vezi ediţia din acest an a IRB Nations Cup?
- Va fi una foarte echilibrată, la fel cum au fost toate. Am emoţii personal pentru că din noiembrie, cînd ne-am calificat la Cupa Mondială, eu nu am mai jucat pentru România. Am fost accidentat.

- Şi, acum cum e piciorul drept?
- Mai am probleme cu cartilagiul la genunchi, dar sper să treacă. Oricum, România trebuie să tragă tare la IRB Nations Cup. Nu ştiu dacă vom mai avea oportunitatea vara aceasta să mai întîlnim adversari de asemenea calibru. Cele trei meciuri vor fi extraordinare pentru pregătire.

- Care sînt obiectivele?
- Încercăm să formăm un grup unit, o să stăm 21 de zile împreună şi o să vedem unde ne aflăm cu pregătirea. Va fi greu însă, meciurile vor fi din patru în patru zile, nu va fi timp de recuperare, dar acest lucru e valabil pentru toţi. Eu, ca şi căpitan, o să trebuiască să-i fac pe băieţi să înţeleagă importanţa acestui turneu, să conştientizăm cu toţii că jucăm în faţa fanilor noştri. Sper să nu-i dezamăgim şi să vină în număr cît mai mare să ne încurajeze.

Programul IRB Nations Cup 2011
Azi
ora 17:00 România-Namibia
ora 19:00 Georgia-South African Kings
ora 21:00 Portugalia-Argentina Jaguars

15 iunie
ora 17:00 Georgia-Argentina Jaguars
ora 19:00 România-South African Kings
ora 21:00 Portugalia-Namibia

19 iunie
ora 17:00 Portugalia-South African Kings
ora 19:00 Georgia-Namibia
ora 21:00 România-Argentina Jaguars

Partidele României vor fi transmise în direct de GSP TV şi vor putea fi urmărite şi pe site-ul www.gsp.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează