SPORTURI  »  RUGBY  »  FRANȚA - ROMÂNIA 38-11

Corespondență din Londra » Florin Vlaicu crede că a marcat eseu cu Franța: "Eu spun că am culcat balonul în but!"

Florin Vlaicu (sprijinit de but) a marcat şase puncte pentru România în partida de aseară, dar a ratat şansa marcării unui eseu. +5   FOTO
Florin Vlaicu (sprijinit de but) a marcat şase puncte pentru România în partida de aseară, dar a ratat şansa marcării unui eseu. "Tricolorul" e recordmenul României all-time la puncte marcate, avînd acum 619

Articol de , - Publicat joi, 24 septembrie 2015 00:00

Franța - România s-a terminat 38-11 în primul meci al nostru la această Cupă Mondială. În prima repriză, arbitrul a validat iniţial un eseu al lui Florin Vlaicu, dar a revenit după ce arbitrul video i-a dat indicaţii în cască. 

- Florine, a trecut tracul debutului la Cupa Mondială?
- Da, a trecut. Am avut un meci foarte greu împotriva Franţei, vicecampioană mondială, s-a văzut lipsa de experienţă şi ne-au taxat în momentele cheie. Am avut priemele 30 de minute foarte bune, am luat două eseuri cu un om în minus. Apoi, a doua repriză am fost în terenul lor, nu am reuşit să fructificăm şansele pe care le-am avut, marginea nu a mers cum a trebuit, dar sperăm să remediem toate inexactităţile pentru că în trei zile jucăm un meci şi mai greu contra Irlandei.

- Ai fost la cîţiva centimetri de cel mai important eseu din cariera ta!
- Da, nu ştiu ce să zic, eu cred că am culcat balonul, dar arbitrul a văzut altceva. Era cel mai important eseu, nu a fost să fie, sper ca pe viitor să mai am şansa, să-mi ajut echipa să înscriu cît mai multe puncte.

- A tremurat un pic piciorul şi la lovituri? Ai fi putut aduce România chiar în avantaj în prima repriză.
- Da, ştiu, am ratat două lovituri de picior, sper ca pe viitor să mă concentrez mai mult, a fost şi tracul... Sper să dau de cap acestor baloane de la Cupa Mondială cu care încă nu m-am obişnuit, sînt diferite de cele cu care noi jucăm de obicei.

- Cum i-aţi simţit pe francezi?
- O echipă foarte bună, cu toate că a făcut foarte multe schimbări faţă de meciul cu Italia. O echipă experimentată, joacă la un nivel foarte înalt. Nouă ne-a lipsit experienţa, la ei se vede că joacă meciuri tari în fiecare săptămînă, noi jucăm 3-4 pe an.

"Păcat, nu am fost atenţi, Scorul nu reflectă realitatea din teren. Franţa a taxat fiecare greşeală a noastră, aşa cum face întotdeauna o echipă mare"
Lynn Howells, antrenor România

"Am avut momente de cădere în joc, atît în prima repriză, cît şi în a doua. Altfel am fi putut încheia cu un scor mai strîns în faţa unei formaţii care, să nu uităm, e vicecampioana lumii"
Mihai Macovei, căpitan România

40 de victoriiau adunat francezii în faţa României cu succesul de aseară. România are 8 victorii cu "cocoşii", iar două meciuri s-au încheiat la egalitate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
zidane92
zidane92  •  24 Septembrie 2015, 13:47

Atentie eu nu critic echipa , doamne fereste toti din echipa sunt niste eroi dar sa nu o luam razna si sa ne vedem lungul nasului, la cat se investeste la noi in raport cu fortele mondiale si europene rezultatele alea din anii 80 vor ramane doar amintiri, iar locul 17 actual e eroic la cati rugby-isti mai exista in romania!

zidane92
zidane92  •  24 Septembrie 2015, 13:15
Postat de blacksun_14 pe 24 Septembrie 2015, 10:40

nu stie nimic ala ma.Face parte din gloata de habarnisti care nu au mai vazut un meci de rugby inainte si repeta niste prohgstii auzite la coltul blocului. Bravo stejarilor, au facut un meci bun aseara, au iesit cu capul sus.Sa iesim le fel si din meciul din weekend cu irlanda, iar apoi se poate incerca si obtinerea victoriei/victoriilor cu canada si italia

Ba baiatule nu ma lua tu pe mine cu arogante d-astea, pai eu iti spun pe de rost 15-le romaniei de aseara sau al frantei tu nu esti in stare nici 1000 zile daca stai incontinuu sa ii inveti, echipa nationala a romaniei a jucat entuziasmant timp de 30 minute impotriva unei echipe a frantei care a inceput jocul cu doar 2 titulari din 15-le de baza utilizat impotriva italiei vineri, deci romania a obtinut un rezultat asemanator cu rezervele frantei + 2 titulari cu cel al italiei cu titularii frantei! A ca va deranjez pe propagandistii uzi in pantaloni ca ce mare meci au facut ai nostri aseara nu e nicio problema eu spun ceea ce e real si corect nu ce vrea lumea sa auda ca nu sunt ponta sau johannis!

alegsandru
alegsandru  •  24 Septembrie 2015, 13:04

Tara asta, Georgia ca tot ai adus-o in vorba este incredibila. Cred ca sunt poporul cu calitatile fizice perfecte. Si in judo si in lupte la fel, si cred ca si in Rugby daca s-ar ocupa cineva de ei ar fi de Top 3 nu 6. Si noi cred ca ar trebui sa investim mai mult in sporturi precum rugby sau handbal iar la fotbal doar in tineret ca la echipe de prima liga nu se merita.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează