SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA - IRLANDA, AZI, 18:45, GSP.RO ȘI DIGI 1

Corespondență din Londra » Paulică Ion e la a patra Cupă Mondială din carieră şi e unul dintre cei mai respectaţi rugbyşti români din lotul actual: "Cu Irlanda va fi un joc mult mai fizic, şi ne convine!"

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 septembrie 2015 00:00

Pilierul Paulică Ion îşi asumă greşeala din disputa cu Franţa, cînd a fost eliminat. Rugbystul român, care a jucat doi ani în Anglia, spune că Irlanda va căuta contactele dure

În minutul 29 al partidei cu Franţa, pilierul României Paulică Ion a primit cartonaşul galben şi a trebuit să privească de pe margine următoarele 10 minute. La prima fază fără el pe teren, Franţa a reuşit eseul, iar mai apoi încă unul, în perioada în care "stejarii" evoluau cu un om mai puţin pe teren. Mulţi au considerat că românul nu trebuia eliminat, dar brăileanul nu comentează decizia. O respectă.

- Paulică, a trecut tracul debutului?
- A fost trac, toţi am fost emoţionaţi, foarte multă presiune, dar şi dorinţă în acelaşi timp, pentru că nu joci în fiecare zi cu Franţa la o Cupă Mondială. Nu am vrut să dezamăgim, să ţinem aproape şi să le facem probleme.

"A fost vina mea!"

- Aţi început bine, au fost 30 de minute de la egal la egal, după care a venit eliminarea ta şi Franţa ne-a taxat imediat.
- A fost vina mea pentru acea eliminare. Mi-am lăsat echipa în 14 şi în faţa unei formaţii de talia Franţei e greu să rezişti. Cîteva mici greşeli ne-au costat puncte. Ăsta e nivelul la care joacă marile echipe.

- E frustrant să vezi că, imediat după ce eşti eliminat temporar, echipa cedează, nu?
- Da, cîteodată mai faci şi greşeli. Ăsta e sportul, rugbyul.

- A fost o eliminare corectă?
- Nu ştiu ce să zic, am vorbit cu arbitrul şi el a zis că nu am procedat incorect, dar interpretarea lui pe moment aia a fost. Nu am ce să le reproşez fiindcă la Cupa Mondială acum arbitrii sînt foarte stricţi. Nu dau voie nici unei durităţi.

- Aţi obosit pe final?
- Am avut momente în care a trebuit să ne apărăm foarte mult şi din cauza asta, cînd te aperi depui mai mult efort, am lăsat un pic braţele jos şi nu am mai avut benzină. Echipele mari marchează puncte cînd văd adversarul slăbit.

- Cum ai simţit Franţa în teren?
- Nu e cea mai puternică echipă. Ei nu au încercat să joace cu noi fizic, să se lupte. Au vrut să joace larg, rapid, aerisit. Cînd nu au avut ce face, s-au mai bătut cu noi. Dar nu ne-au căutat fizic. Au profitat însă de acea jumătatea de metru lăsată liberă de noi şi ne-au taxat.

- Cum vezi jocul cu Irlanda? Va fi mai greu?
- Nu cred! Noi apreciem echipele britanice, joacă mai curat şi mai tehnic. O să fie mai fizici, o să avem mai mult de lucru. Ne-am refăcut, nu avem accidentaţi şi asta e bine, ne pregătim sufleteşte pentru ei.

Meciul de pe Wembley, copleşitor

- Cum te simţi că vei juca pe Wembley?
- E uimitor, copleşitor. Şi pe stadionul Olimpic a fost însă excelent. Atmosfera a fost superbă. Franţa a avut suporteri mulţi, e normal, echipă mare, la ei rugbyul e iubit, fanii vin după ei. Dar şi noi am fost încurajaţi de românii noştri şi de suporterii neutri.

- Tu ai jucat în Anglia, cunoşti sentimentul să joci cu tribunele pline.
- Te simţi jucător cînd joci cu 50.000 de oameni în tribună. E ca într-o arenă cu gladiatori cînd tribuna simte fiecare mişcare, fiecare placaj, trăieşte alături de tine. Mai ales că sînt cunoscători ai rugbyului şi ştiu cum să reacţioneze cînd e judecat ceva greşit.

71 de selecțiia adunat Paulică Ion pentru echipa naţională, marcînd un eseu. A debutat chiar la Cupa Mondială din 2003, în meciul contra Argentinei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează