SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

FOTO Cum vede presa internațională eșecul usturător suferit de România contra Irlandei » Marile publicații ale Europei au fost pe fază: „I-au distrus!”

România a fost învinsă de Irlanda la debutul în grupa B a Cupei Mondiale de rugby, scor 8-82. Reacțiile din presa internațională au fost aspre. +18   FOTO
România a fost învinsă de Irlanda la debutul în grupa B a Cupei Mondiale de rugby, scor 8-82. Reacțiile din presa internațională au fost aspre.

Articol de - Publicat sambata, 09 septembrie 2023 18:58 / Actualizat sambata, 09 septembrie 2023 19:24

România a fost învinsă de Irlanda la debutul în grupa B a Cupei Mondiale de rugby, scor 8-82. Reacțiile din presa internațională au fost aspre. 

Diferența dintre Irlanda, liderul ierarhiei mondiale, și România, echipă calificată la Cupa Mondială datorită excluderii Spaniei, era una evidentă. Proporția scorului, o diferență de 74 de puncte, a surprins însă lumea rugbyului. 

Au cedat după jumătate de repriză! Ce s-a întâmplat cu tricourile României în timpul debutului la Cupa Mondială
CUPA MONDIALĂ
Au cedat după jumătate de repriză! Ce s-a întâmplat cu tricourile României în timpul debutului la Cupa Mondială

Ce a scris presa internațională după Irlanda - România 82-8

Jurnaliștii de la L'Equipe au urmărit cu atenție disputa, Irlanda fiind una dintre rivalele Franței la trofeu. Concluzia a fost una scurtă și amară: „Irlanda a distrus România în primul meci de la Cupa Mondială”.

Și britanicii de la BBC au fost interesați de meciul de la Bordeaux. Ei au lăudat prestația lui Johnny Sexton, căpitanul legendar al Irlandei: „Sexton a strălucit într-o victorie dominantă a Irlandei”.

Același lucru au remarcat și britanicii de la Sky Sports „Sexton s-a întors să aducă un triumf spectaculos împotriva României”.

Jurnaliștii irlandezi au văzut victoria ca pe ceva firesc: „Băieții lui Andy Farrel au călcat accelerația și au atins viteza maximă în finalul meciului cu România”.

FOTO. „Stejarii”, coplesiți de emoții în timpul intonării imnului la Cupa Mondială de rugby

+14 FOTO

Programul României la Cupa Mondială de rugby

  • Irlanda - România 82-8
  • Africa de Sud - România (17 septembrie, ora 16:00) Stade de Bordeaux (Bordeaux)
  • Scoția - România (30 septembrie, ora 22:00) Stade "Pierre Mauroy" (Lille)
  • Tonga - România (8 octombrie, ora 18:45) Stade "Pierre Mauroy" (Lille)
  • Televizare: DigiSport, OrangeSport

Citește și alte știri din sportul românesc: 

România a fost în 7 finale la Campionatele Mondiale de Canotaj » Trei medalii câștigate + Două echipaje au obținut calificarea la Jocurile Olimpice

Lovitură pentru Ion Țiriac! A pierdut definitiv procesul cu statul român

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (12)
dodo001
dodo001  •  10 Septembrie 2023, 18:13
Postat de befree pe 09 Septembrie 2023, 20:08

Repeta, in afara de rugby, la ce sport ne mai dau "clasa" irlandezii? La niciunul, ba! Pasarea Dodo a disparut, poate o faci si tu.

La nivel de nationala la fotbal ne dau clasa. De fapt ne-au dat, ați uitat de Mondialul din 1990 din Italia, când în optimi România pierdea contra Irlandei. Și acum ei sunt în alta grupa valorica iar în materie de fotbaliști, uită-te unde joaca componenții naționalei de fotbal comparativ cu naționala noastră.

MaxiP
MaxiP  •  10 Septembrie 2023, 17:56
Postat de dodo001 pe 09 Septembrie 2023, 19:46

Cum se face ca o națiune de trei ori mai mica decât România e atât de dezvoltata în sport? Ne dau clasa la fotbal, la rugby și la câte alte sporturi... Mai mult, ne umilesc. După ce am reușit sa deschidem scorul, parca a dispărut concentrarea.

Irlanda nu sta mai bine ca Romania dpdv al rezultatelor in sportul profesionist, scuza-ma ca-ti spun. La fotbal nu ne dau nicio clasa, sunt 2 echipe apropiate valoric. Rugbyul e cam singurul lor sport in care sunt o elita, e cam singurul sport de echipa in care stau mai bine ca noi. Comparatiile astea cu "tara de nu stiu cate ori mai mica" sunt inutile, Irlanda traieste cu fotbal si rugby, dar altceva nu au ca sport de echipa. La fel cum si Georgia, Fiji, Tonga, Samoa, traiesc din rugby, ne dau clasa, dar e singurul sport la care ne dau clasa. Adica obiectiv vorbind, n-as da rezultatele sportive din Romania pentru rezultatele sportive din niciuna din aceste tari.

Cripure
Cripure  •  10 Septembrie 2023, 12:43

In ciuda diferentei uriase de scor, personal eu am remarcat un joc mai bun al jucatorilor nostri decat cel din ultimele 3 meciuri test (cu USA, Georgia si Italia). Pe alocuri chiar au jucat rugby, au reusit sa patrunda de cateva ori in 22 advers, nu au ratat prea multe placaje si nici nu au mai comis asa de multe greseli de manuire a balonului, iar atitudinea din teren a fost acceptabila. Din pacate valoarea noastra este modesta, cam de liga a-3-a, si nici pregatirea fizica nu e una prea buna ( dovada ca nu prea faceau fata in gramada iar in a-2-a repriza au obosit prea devreme). In urmatoarele 2 meciuri singurul lucru pe care ar putea sa-l faca ar fi limitarea scorului la o diferenta mai mica de 50 de puncte. Iar apoi vom vedea ce sunt in stare sa faca in partida cu Tonga, o echipa care, valoric, este si ea deasupra noastra.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează