SPORTURI  »  RUGBY  »  CUPA MONDIALĂ

Eroul Africii de Sud în semifinala cu Anglia: „De mic copil trăiesc pentru asemenea clipe!”

Handre Pollard executând o lovitură de pedeapsă Foto Imago
Handre Pollard executând o lovitură de pedeapsă Foto Imago

Articol de - Publicat duminica, 22 octombrie 2023 20:15 / Actualizat duminica, 22 octombrie 2023 20:59

Selecționata Springboks s-a impus la limită în semifinală, 16-15, în fața Angliei, cu o lovitură de pedeapsă transformată în ultimele minute de Handre Pollard. Eroul sud-african reușise același lucru și în urmă cu 4 ani, contra Țării Galilor

A doua semifinală de pe Stade de France a opus, într-o zi cu ploaie și vânt, eficientul joc de picior al Angliei și șarja finală a Africii de Sud, deținătoarea titlului, încheiată cu un eseu al lui RN Snyman, transformat de Handre Pollard, și cu o lovitură de pedeapsă convertită tot de el pentru un 16-15 salvator, pe muchie.

Strategia antrenorului englez Steve Borthwick a funcționat până în minutul 78, după ce Owen Farrell a transformat 4 lovituri de pedeapsă și a reușit un dropgol de la mare distanță.

Handre Pollard, recidivă într-o semifinală mondială

Atunci, pe ultimele lungimi ale partidei, presiunea sud-africană s-a concretizat în unica încercare a semifinalei, urmată de sângele rece arătat de Pollard în două rânduri, cel mai important în ocazia apărută când mai erau 2 minute din meci.

Abilitatea de a converti lovituri decisive a lui Handre Pollard are însă un adevărat istoric în spate. El a făcut același lucru cu 4 minute înainte de încheierea partidei pentru a semna victoria echipei sale, 19-16, contra Țării Galilor la Yokohama, în semifinala de la ediția anterioară a Cupei Mondiale.

De asemenea, un penalty crucial convertit în sfertul de finală adjudecat la un singur punct contra Franței săptămâna trecută.

Eroul Africii de Sud în semifinala cu Anglia: „De mic copil trăiesc pentru asemenea clipe!”
Sud-africanii sărbătoresc victoria Foto Imago

„Uh, are o pereche mare de boașe cu el”, a spus cu un zâmbet colegul său, pilierul Steven Kitshoff, pentru cotidianul sud-african Daily Dispatch, când a fost întrebat despre curajul lui Pollard în momentele de maximă încărcătură.

Visuri de mic copil

La rândul său, eroul Springboks, a recunoscut că „savurez aceste momente. De mic copil trăiesc pentru asemenea clipe”.

Este un privilegiu să ai oportunitatea de a reuși așa ceva pe scenele cele mai mari. Îmi place acest lucru. Nu vei izbuti întotdeauna, dar încerci să dai tot ce ai mai bun de fiecare dată. Din fericire, acum a ieșit bine”, a mai spus Pollard.

A precizat și că s-a simțit bine la ultima lovitură, obținută de Boks după o penalizare de grămadă. Era, după cum a admis, pregătit din punct de vedere mintal.

Când te apropii de ultimele minute ale meciului știi că este posibil să se ajungă la așa ceva”, a punctat Pollard pentru aceeași sursă.

Handre Pollard explică: „Vântul a ajutat”

Meciul s-a disputat în condiții meteo dificile, cu rafale periodice de vânt. Acoperișul de pe Stade de France, fiind în mare parte detașat de structura principală, permite ca vântul să coboare în vârtejuri în interiorul arenei.

„A fost vânt din lateral și din spate în repriza secundă”, a detaliat Handre Pollard. „Dar a fost în regulă, chiar a ajutat un pic. Nu a deranjat prea tare, mai mult ploaia aceea măruntă, ca o ceață. 

Atunci e mai alunecos și e dificil să dai lovitura perfectă. A ieșit frumos însă până la urmă”, a remarcat el.

3 titluri mondialeare Africa de Sud în palmares, cucerite în 1995, 2007 și 2019

Și a mai spus că nu i-a venit în minte situația identică din victoria contra Țării Galilor de acum 4 ani, de la Cupa Mondială din Japonia.

Nu, nu prea. Ești atât de concentrat pe ce ai de făcut atunci, imediat, atât de multă adrenalină curge prin tine. Încerci să te gândești doar la momentul respectiv”, a spus Pollard.

Iar dacă va mai fi nevoie, va fi pregătit pentru un nou test de calm sub presiune.

Urmează finala, sâmbătă, 28 octombrie, contra Noii Zeelande, tot de la ora 22:00 a României, iar Africa de Sud dorește să devină doar a doua echipă din istorie care își păstrează titlul, după All Blacks, în 2011 și 2015.

Rezumatul semifinalei Africa de Sud - Anglia

Citește și: 

Deznodământ uluitor în semifinala Anglia - Africa de Sud » Campioana mondială en-titre a reușit punctele decisive cu două minute înaintea finalului
CUPA MONDIALĂ
Deznodământ uluitor în semifinala Anglia - Africa de Sud » Campioana mondială en-titre a reușit punctele decisive cu două minute înaintea finalului
Acuzații de rasism în semifinala Cupei Mondiale! Un englez s-a dus la arbitru: „Ce fac dacă mi-a spus asta?”
CUPA MONDIALĂ
Acuzații de rasism în semifinala Cupei Mondiale! Un englez s-a dus la arbitru: „Ce fac dacă mi-a spus asta?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Flavius12
Flavius12  •  23 Octombrie 2023, 10:09

Si cand te gandesti ca e rezerva lui Manie Libbok iti dai seama cam ce valoare Africa de Sud

aldo45
aldo45  •  23 Octombrie 2023, 01:41

Un rugbist foarte bun tehnic cu un psihic exceptional, avand o putere de concentrare de exceptie in special in momentele cheie ale meciurilor de campionat mondial. Toata stima.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează