SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA-FIJI, AZI, ORA 19:00, DIRECT TVR 2

Fiji, ultima strigare » După victoriile cu Tonga şi Canada, "stejarii" joacă azi ultimul meci în acest an

Florin Vlaicu,la balon, eroul meciurilor cu Tonga şi Canada, omul cu precizie de ceas elveţian la loviturile libere Foto: Raed Krishan
Florin Vlaicu,la balon, eroul meciurilor cu Tonga şi Canada, omul cu precizie de ceas elveţian la loviturile libere Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 23 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 noiembrie 2013 22:44

Fiji, adversara României de astăzi, nu a lipsit de la nici o Cupă Mondială şi care a atins la două ediţii "sferturile"


România e neînvinsă în 2013 după 10 partide. "Tricolorii" au trecut în această toamnă de Tonga (19-18) şi Canada (21-20) şi termină seria meciurilor-test contra Fiji, micuţul stat insular din Pacific. Fiji e un nume important în rugbyul mondial. Acum locul 13 în clasamentul IRB, "naţionala palmierilor" a fost şi pe locul 9 în lume, în 2007, cînd a ajuns între primele 8 echipe la Cupa Mondială din Franţa, învingînd atunci Ţara Galilor!

Jucători în Noua Zeelandă şi Franţa
Fijienii au jucat două partide-test înaintea disputelor cu România, în această toamnă. Au trecut de Portugalia, scor 36-13, dar au pierdut în faţa Italiei, 31-37. În partida de la Cremona, Fiji a stabilit însă un nou record, primind cinci cartonaşe galbene într-un singur meci!

Selecţionerul Inoke Male a anunţat echipa pentru disputa cu România. În primul 15 se regăsesc şase jucători care evoluează în prima ligă din Franţa, dar şi patru fijieni care evoluează în campionatul din Noua Zeelandă. "Fiji e o echipă solidă, cu jucători cărora le place să dea viaţă balonului. Viteza e principala lor calitate de altfel. Ne-am pregătit însă şi sîntem gata să cîştigăm al treilea meci din această toamnă", spune căpitanul României, Mihai Macovei.

Preambul la Fiji-Barbarians
"Românii au un pachet de înaintare puternic şi un transformer foarte bun. Au cîştigat două meciuri-test împotriva a două echipe bine cotate. Sperăm să facem un meci bun contra lor" e declaraţia căpitanului Akapusi Kera, care evoluează în Anglia, la Gloucester.

Fiji îşi va încheia turneul în Europa cu o ultimă partidă pe celebrul Twickenham. Pe 30 noiembrie, Fiji va înfrunta în Marea Britanie selecţionata Barbarians.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează