SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Fostul stelist Remus Necula regretă dispariţia primului său antrenor: "Ne-a arătat tuturor un drum frumos în viaţă"

FOTO: Monitorulvn.ro
FOTO: Monitorulvn.ro

Articol de - Publicat miercuri, 20 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 20 august 2014 18:45

Fostul jucător al Stelei, rugbystul Remus Necula, se afla la Londra cînd a primit vestea că primul său antrenor, omul care l-a învăţat tainele "sportului cu balonul oval", s-a stins din viaţă.

Antrenorul de rugby Viorel Ion, 54 de ani, a încetat din viaţă ieri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Focşani, după o grea luptă cu cancerul. Fostul antrenor a avut performanţe remarcabile în rugbyul românesc, obţinînd aurul cu naţionala de tineret la Campionatul European precum şi titlul de campion al României la juniori I cu LPS Focşani.

Remus Necula ştie ce înseamnă să primeşti o veste dură, fiind diagnosticat cu cancer limfatic în 2008, pe cînd evolua la Parma. Din fericire, tînărul sportiv a cîştigat bătălia cu maladia grea şi a revenit în ţară, la Steaua, iar în prezent evoluează în Anglia, la Gravesend RFC.

"Viorel Ion a fost primul meu antrenor de rugby, un om care ne-a arătat tuturor un drum frumos în viaţă. Mi-a arătat frumuseţea acestui sport pe care eu nu îl înţelegeam şi m-a făcut să văd lumea din altă perspectivă. A fost un suflet bun care a făcut mult bine şi a ajutat mulţi copii. O să îi simţim lipsa!", a declarat pentru gsp.ro Remus Necula.

Remus Necula s-a apucat de rugby întîmplător, după ce jucase baschet la Focşani. Cînd clubul de baschet s-a desfiinţat, a început să se antreneze cu echipa de rugby, unde a fost remarcat de Viorel Ion. Pentru Remus a urmat o ascensiune rapidă, fiind convocat la doar 17 ani la naţionala U 19, tranferîndu-se mai apoi în Italia, la Parma, unde a cucerit trei trofee.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
bamse1901
bamse1901  •  20 August 2014, 19:45

odihneasca-se in pace!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează