SPORTURI  »  RUGBY  »  ROMÂNIA-BELGIA 29-10

În ultima secundă! » România s-a impus la ultima fază în meciul cu Belgia, scor 29-10

Stelian Burcea culcă balonul în terenul de ţintă al belgienilor şi marchează al patrulea eseu al României // Foto: Iulian Fotea (Telegraf Constanţa)
Stelian Burcea culcă balonul în terenul de ţintă al belgienilor şi marchează al patrulea eseu al României // Foto: Iulian Fotea (Telegraf Constanţa)

Articol de - Publicat duminica, 09 martie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 08 martie 2014 23:08

"Stejarii" au luat punctul bonus în faţa Belgiei cu un eseu reuşit la ultima fază.

Vremea rece şi terenul greu au turnat plumb în picioarele "stejarilor", care s-au chinuit ieri, la Constanţa, în faţa modestei "naţionale" a Belgiei. Elevii lui Lynn Howells au învins cu 29-10 (14-0), dar au tremurat pentru punctul bonus ofensiv pînă în ultima secundă.

Primul eseu al partidei a căzut după doar patru minute, prin Lucaci, dar avalanşa de încercări aşteptată de cei peste 1.000 de spectatori nu a venit. Pînă la pauză, reprezentativa României a mai punctat doar printr-un eseu de penalizare, chiar dacă belgienii au fost în dublă inferioritate, şi doar transformările lui Florin Vlaicu au mai încălzit atmosfera.

Seria erorilor a continuat la reluare, deşi Calafeteanu a mai culcat o dată balonul în terenul de ţintă advers. Oaspeţii au beneficiat şi ei de un eseu de penalizare, dar finalul a mai şters din supărarea românilor.

La ultima fază a partidei, Burcea a adus al patrulea eseu şi punctul bonus mult aşteptat. "Vremea a fost o problemă, dar nu este acceptabil să jucăm astfel. Partea bună este că ştim ce avem de remediat şi că am luat pînă la urmă punctul bonus", a spus la final tehnicianul galez. Pentru "stejari" urmează confruntarea decisivă.

Sîmbăta viitoare, la Tbilisi, împotriva Georgiei, meciul care va stabili cîştigătoarea Cupei Europene a Naţiunilor, dar, mai ales, grupa în care cele două reprezentative vor evolua la Cupa Mondială de anul viitor.

"I-am subestimat un pic pe belgieni şi nu am jucat foarte bine. Sîntem mulţumiţi pentru punctul bonus, dar ne pare rău că am încasat primul eseu de la această ediţie" (Florin Vlaicu)

"Sînt fericit că am reuşit eseul la ultima fază. Pentru noi, vine meciul cu cea mai mare miză şi vrem să învingem la Tbilisi, mai ales că nu am mai făcut acest lucru de zece ani" (Stelian Burcea)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
robert1205
robert1205  •  09 Martie 2014, 13:06

A fost o vreme câinoasă.Hai Romania ! Am fost la meci si au fost aprox 1500 de spectatori.

adicn
adicn  •  09 Martie 2014, 13:05
Postat de adriann_ pe 09 Martie 2014, 12:51

Bravo baieti, dar daca vrem sa batem la Tbilisi trebuie sa jucam cu totul altfel. P.S. Oare GSP chiar nu-si permite macar un redactor care sa aiba habar de rugby? Titlul e absolut imbecil...

Asta ma gandeam si eu cand am citit,cum or fi reusit alea 19 pt chiar la ultima faza ?!? :))

adriann_
adriann_  •  09 Martie 2014, 12:51

Bravo baieti, dar daca vrem sa batem la Tbilisi trebuie sa jucam cu totul altfel. P.S. Oare GSP chiar nu-si permite macar un redactor care sa aiba habar de rugby? Titlul e absolut imbecil...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează