SPORTURI  »  RUGBY  »  CHALLENGE CUP

Întâlnire cu o altă galaxie ovală » Timișoara Saracens, campioana României, învinsă clar la debutul în Challenge Cup

Articol de - Publicat duminica, 16 octombrie 2016 13:26

Au trecut 14 ani de când rugby-ul românesc a fost reprezentat într-o competiție europeană importantă de către un club. Timișoara Saracens RCM a debutat însă cu stângul în grupele Challenge Cup. Scoțienii de la Edinburgh Rugby s-au impus ieri destul de lejer în Banat, scor 59-17.

După umilința suferită de Dinamo București în fața londonezilor de la Saracens, un 151-0(!), doar selecționatei Wolves i s-a permis să ne reprezinte la nivel înalt.

În cazul nostru, a doua competiție continentală. Culmea, ”franciza” din Banat a acelorași britanici a convins că merită o șansă la nivel înalt. Elevii neozeelandezului Grainger Heikell au zbârnăit în calificări, unde au răpus inclusiv adversari din Italia, dar au nimerit apoi într-o grupă grea. A 5-a, cu Edinburgh Rugby, finalistă în urmă cu doi ani, puternica Harlequins și Stade Francais.

Prima, deși nu reprezintă o forță în Pro12, liga cu formații ”celtice” plus italiene, a fost îndelung așteptată la Timișoara. Ieri, a fost și un test pentru nivelul rugby-ului nostru.

Deși Saracens RCM combină ”Stejarii” cu internaționali din Pacific, gruparea de pe Bega nu a avut aproape nicio șansă să răstoarne calculele pe ”Dan Păltinișanu”.

Prima încleștare a început practic de la 0-12. La pauză tabela era deja înclinată vizibil spre partea scoțiană: 10-45. Nu s-a înregistrat umilința dinamoviștilor din urmă cu 14 ani, dar ”există o diferență”, recunoscută de toată lumea.

Eseurile românești au fost marcate de Stephen Shennan, un ”kiwi” naturalizat. Vali Calafeteanu a adus celelalte puncte, în zi de șut dar cu prea puține oportunități. Pentru oaspeți, McInally și Manu au marcat câte trei eseuri, Allen - unul, iar debutantul Mata, campion olimpic la rugby în 7 cu Fiji, alte două. În timp ce decarul Tovey a concretizat șapte transformări.

Pentru Timișoara Saracens urmează rapid următoarea încercare europeană, de a demonstra că ”riftul”, totuși, după atâția ani, nu e chiar așa de mare. Joi, 20 octombrie, ”sarazinii” merg la Paris, pentru a o întâlni pe Stade Francais. Francezii au cedat în prima rundă pe terenul englezilor de la Harlequins, scor 21-43.

”Există o diferență față de scoțieni, mai ales dacă ne gândim la jocurile noastre de campionat, dar noi suntem capabili să arătăm mai multe”, Grainger Heikell, antrenor principal Timișoara Saracens RCM

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
983732924972315
Soos Vilmos  •  16 Octombrie 2016, 16:07

Daca a fi finalist in Challenge Cup arata o echipa oarecare, poate Biholari uita de " marile" performante ale lupilor in aceeasi competitie.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează