SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Mîncaţi de "pume"! » Argentina a învins România cu 43-8 la Cupa Mondială

Sud-americanii au făcut vraişte apărarea
Sud-americanii au făcut vraişte apărarea "stejarilor".

Articol de - Publicat luni, 19 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 18 septembrie 2011 21:47

România nu a avut nici o şansă în faţa Argentinei. Sud-americanii au marcat şase eseuri şi au făcut vraişte apărarea "stejarilor".

România a suferit sîmbătă a doua înfrîngere la Cupa Mondială, 8-43 cu Argentina. Locul 3 la ediţia precedentă, din 2007, "pumele" au fructificat din plin greşelile comise de români. 23 de placaje au ratat din nou românii, Amorosino şi Agulla fiind imposibil de oprit.
Antrenorul Romeo Gontineac i-a certat destul de dur pe elevii săi. "Parcă am fost la picnic în prima repriză. Abia în partea a doua am înţeles că nu putem juca rugby dacă nu sîntem agresivi". Tirul tehnicianului a continuat. "Am fost nişte fricoşi, ne-am limitat la a ne apăra în faţa unei echipe cu o forţă ofensivă extraordinară".

Căpitanul Marius Tincu şi-a scuzat însă coechipierii. "Nu au în picioare meciuri de acest nivel, ne lipseşte experienţa. Miza partidei i-a copleşit".

Cu gîndul la Georgia
România nu poate spera la nimic nici în următorul meci, din 24 septembrie, contra Angliei. Britanicii au arătat o forţă deosebită contra Argentinei, iar cu georgienii s-au distrat. "Obiectivul nostru rămîne acela de a învinge Georgia. Contra Angliei trebuie să jucăm mult mai curajos şi să nu mai cedăm teren aşa de repede", a declarat Gontineac.

Şi s-au dus "să treacă Oltul!"
"Stejarii" au luat parte ieri la o ceremonie numită Powhiri, susţinută de reprezentanţi ai comunităţii maori. Conform tradiţiei, un bărbat maori încearcă să-i sperie pe oaspeţi, dar le oferă o frunză de ferigă. Dacă frunza e luată cu mîna stîngă, înseamnă că oaspeţii au venit cu gînduri războinice. Dacă e luată însă cu braţul drept, atunci totul e în regulă, oaspeţii au gînduri de pace. Gazdele au continuat cu dansuri şi cîntece, iar în semn de respect, românii au replicat cu aceeaşi monedă. "Tricolorii" au cîntat melodia populară "Mă dusei să trec la Olt". Ceremonia s-a încheiat cu Hongi, un salut maori în care cei doi interlocutori îşi apropie frunţile şi nasurile.

ANGLIA-GEORGIA 41-10: Executaţi în partea a doua
Georgia s-a ţinut tare în faţa Angliei în prima repriză. Britanicii au intrat la cabine doar cu şapte puncte avans, 17-10, gruzinii apărîndu-se eroic în faţa ofensivei engleze. În repriza a doua însă, Manu Tuilagi, Ashton (de două ori) şi Delon Armitage au marcat alte patru eseuri şi campioana mondială din 2003 a respirat alt aer. În dreptul Georgiei nimic, în ciuda atacurilor furibunde, întoarse însă de fiecare dată din 22-ul englez.

CLASAMENT GRUPA B
1. Anglia 2 2 0 0 54-19 9p
2. Scoţia 2 2 0 0 49-30 9p
3. Argentina 2 1 0 1 56-17 6p
4. Georgia 2 0 0 2 16-55 0p
5. România 2 0 0 2 32-77 0p
Urmează: Anglia-România (24.09), Argentina-Scoţia (25.09), Georgia-România (28.09), Anglia-Scoţia (01.10), Argentina-Georgia (02.10)

Rezultate grupa B:
Scoţia-România 34-24, Argentina-Anglia 9-13, Scoţia-Georgia 16-5, Argentina-România 43-8, Anglia-Georgia 41-10

Citește și:

Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”
Diverse
Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează