SPORTURI  »  RUGBY  »  MECI-TEST / ROMÂNIA-CANADA 21-20

Pe aici nu se trece! » România a învins Canada, 21-20, la ultima fază a meciului

Românii s-au apărat cu dinţii. Florin Surugiu (nr. 9) i-a rupt chiar şortul canadianului Hassler în încercarea de a-l opri Foto: Raed Krishan
Românii s-au apărat cu dinţii. Florin Surugiu (nr. 9) i-a rupt chiar şortul canadianului Hassler în încercarea de a-l opri Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 17 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 16 noiembrie 2013 22:43

România a învins din nou la ultima fază a partidei, aşa cum s-a întîmplat, acum o săptămînă, şi cu Tonga. Florin Vlaicu a adus toate punctele "tricolorilor"


România rămîne neînvinsă în 2013. Reprezentativa "Frunzei de stejar" a jucat nouă partide în acest an şi nu a pierdut nici una. Opt victorii şi un rezultat de egalitate e palmaresul "stejarilor"! Aseară, ultima învinsă, Canada, o echipă care se află pe locul 15 în clasamentul IRB şi care e cotată mai bine decît "tricolorii". Nord-americanii aflaţi în turneu în Europa, au pierdut acum o săptămînă în Georgia, 15-19. "Tricolorii" veneau după victoria istorică împotriva celor din Tonga, 19-18.

Ei cu eseurile, noi cu loviturile
O echipă extrem de rapidă, al cărei joc se bazează pe viteză şi pe jocul la mînă, Canada s-a lovit de înaintarea română şi pe forţa grămezii "stejarilor". Uneori, viteza imprimată de reprezentativa "Frunzei de arţar" era prea mare şi pentru propriii jucători! Asta s-a întîmplat la cîteva faze în care canadienii au fost în superioritate numerică în jumătatea de teren a României şi nu au profitat de ocazii.

"Tricolorii" au punctat de şapte ori în meciul de aseară, de fiecare dată din lovituri de pedeapsă. De puţine ori s-au apropiat românii de buturile adverse, dar au pus mult suflet în apărare şi au închis toate culoarele spre propriul teren de ţintă. Canada a reuşit două eseuri şi a preluat conducerea cu două minute înainte de final, 20-18. La ultimul atac însă, românii au pornit ca un tăvălug, au obţinut lovitura de pedeapsă şi victoria a venit, la fel ca şi cu Tonga, la ultima fază, din piciorul lui Florin Vlaicu.


"Nu mi-a tremurat piciorul!"
Eroul României, stelistul Florin Vlaicu, a marcat din toate poziţiile şi a adus victoria României

- Florine, şapte lovituri de pedeapsă, şapte reuşite. A tremurat piciorul la ultima, în ultima secundă?
- Nu a tremurat deloc! Le dădusem pe toate pînă atunci, nu aveam frică. Era o poziţie bună şi nu aveam de ce să-mi fac griji.

- A fost mai greu decît cu Tonga?
- Da, Canada a fost o echipă mai organizată. Joacă în mare viteză, dar ne-am apărat bine şi nu le-am dat ocazia să ne pună probleme de multe ori.

- Aţi mai crezut în victorie după ce luaseră conducerea?
- Am plecat pe atac toţi, să punem presiune şi să scoatem ceva la ultima fază. Ne-a ieşit. Lucrul acesta vine din încrederea căpătată. În 2013 sîntem neînvinşi şi aşa vrem să rămînem şi după meciul cu Fiji.

Urmează Fiji pe 23 noiembrie
România va susţine ultimul meci-test din acest an, sîmbăta viitoare contra reprezentativei Fiji. Fijienii au jucat ieri un alt meci de pregătire, în Europa, contra Italiei. Au pierdut în final cu 31-37, dar prestaţia echipei din Pacific a fost una excelentă. Fiji e pe locul 12 în clasamentul IRB, cu cinci locuri peste România.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
whiteredarad
whiteredarad  •  18 Noiembrie 2013, 17:40

Ca si cu Tonga,o lovitura libera in ultimul moment a adus victoria. O victorie,fara eseu,o inaintare ,care nu a ajuns linga butul advers. Sa fim cinstiti,in deplasare nu primeam aceste lovituri decisive,nici nu am inteles ,pentru ce,cea cu Tonga.Dare echpa s-a zbatut,trist este ca pe treisferturi ramanem slabi,nu jucam ,deloc,arc suivre, traim din piciorul lui Vlaicu,din nefericire,cam lent in joc,dar se scoate cu piciorul.

cristid.
cristid.  •  17 Noiembrie 2013, 23:19

Ar trebui gloabele alea de la nationala fotbal, baieteii aia infumurati care isi plang de mila pe facebook, sa se uite la BARBATII astia de la rugby cum se apara onoarea unei tari pana in ultima clipa a meciului.

lssah
lssah  •  17 Noiembrie 2013, 12:34

Felicitari baieti! Doua victorii frumoase, care arata ca daca dai totul pe teren si joci si cu sufletul, poti obtine rezultate mari. As fi vrut sa vad acceasi atitudine si la nationala de fotbal. Poate daca aveam un alt selectioner....

Vezi toate comentariile (3)
Comentează