SPORTURI  »  RUGBY  »  IRB NATIONS CUP 2008 » ROMÂNIA-EMERGING SOUTH AFRICA (ORA 20:00, SPORT.RO, ÎN DIRECT)

România- Emerging Springboks 13-25

Articol de - Publicat vineri, 20 iunie 2008 00:00

România caută victoria în meciul cu Emerging South Africa pentru a cuceri în premieră locul întîi.

Optimism în tabăra română înaintea meciului cu Emer­ging South Africa. Ju­cătorii “naţionalei” sînt hotărîţi să păstreze la Bucureşti trofeul celei de-a treia ediţii a IRB Nations Cup. Pentru acest lucru trebuie să ob­ţină o victorie în partida care va începe azi, la ora 20:00, pe sta­di­o­nul Arcul de Triumf. “Sîntem ho­tărîţi să intrăm pe teren cu gîndul de a cîştiga. Am văzut me­ciu­rile de pînă a­cum ale sud-africanilor şi nu ne-am speriat de­loc. Au o echipă pu­­ternică, însă şi noi vom juca la fel. Chiar dacă se spune că atuul nostru este înaintarea, vom juca la fel de bine şi pe treisferturi. Poate chiar acolo se va face dife­ren­ţa”, a spus Costică Merşoiu, că­pitanul “tricolorilor”.

În etapele precedente ale turneului organizat pentru al doilea an consecutiv la Bucureşti, România a trecut de Uruguay şi de Rusia, în timp ce Emerging South Africa a învins selecţionatele Italiei A şi Georgiei. “I-am văzut pe sud-africani jucînd şi este cert că au o formaţie puternică. În meciul lor cu Georgia, s-a demonstrat că dacă întîlnesc o înaintare hotărîtă le este greu să atace. Faţă de Georgia, eu cred că noi avem şi avantajul unor treisferturi mai tehnice, aşa că va fi un joc extrem de interesant”, a spus Ellis Meachen, director al rugby Ro­mâ­nia. “Naţionala” a ocupat anul trecut locul patru.

8 puncte a strîns România la IRB Nations Cup 2008, la fel ca adversarii de azi.

Min 3. - România a început cu dreptul în această partidă şi a deschis scorul în urma unei lovituri de penalitate de la 27 de metri, prin Dănuţ Dumbravă.

Min 7 - Africa de Sud a avut penalitate, dar Newman a trimis în bară.

Min 15 - Din nou penalitate pentru Emerging Springboks şi din nou ratare Newman.

Min 23 - Newman a reuşit să transforme în cele din urmă cea de-a treia penalitate acordată sud-africanilor, egalînd scorul de pe tabelă: 3-3

Min 27 - Africa de Sud a marcat un eseu prin Basson, iar Newman a transformat. România-Emerging 3-10

Min 30 - Ionuţ Dimofte a transformat o penalitate de la peste 30 de metri. Scorul a devenit 6-10 pentru africani.

Min 35 - Romeo Gontineac a fost introdus pe teren, la meciul său de retragere din naţionala României.

- Newman a înscris din nou în urma unei penalităţi. 6-13 pentru africani.

- Noble a marcat un eseu, iar Newman a transformat. 6-20

- Romania a redus din diferenţă după eseul cu molul marcat de Corodeanu şi transformarea lui Dimofte.

- Africa de Sud înscrie din nou un eseu prin Jenecker, dar transformarea este ratată de Dollie. Romania - Emerging Springboks 13-25, scor final

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
 •  20 Iunie 2008, 13:38

Nu avem nicio sansa in fata Africii de Sud 3. Sa facem un meci onorabil, mai ales ca va fi si ultimul in tricoul stejarilor pentru Romeo Gontineac.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează