SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Start în Superliga de rugby! Mîine sînt primele meciuri ale sezonului

Articol de - Publicat vineri, 25 martie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 martie 2011 11:10

Federaţia Română de Rugby a modificat sistemul competiţional al primei ligi, reducînd numărul de echipe de la 12 la 8


Sîmbătă, 26 martie, începe SuperLiga la rugby, primul eşalon în sportul cu balonul oval din România. Federaţia Română de Rugby a schimbat din acest sezon sistemul de desfăşurare al campionatului. Vor fi doar 8 echipe în loc de 12 pînă acum, dorindu-se partide mult mai atractive şi echilibrate. Campioana ultimelor ediţii, CSM Ştiinţa Baia Mare, pleacă şi acum cu prima şansă la cîştigarea titlului, dar va avea două contracandidate serioase: Steaua Bucureşti şi RCM Universitatea de Vest Timişoara.

GSP TV va transmite două partide din prima etapă, CSM Bucureşti-Steaua Bucureşti (sîmbătă, ora 16:00) şi RCM Universitatea de Vest Timişoara-Farul Constanţa (duminică, ora 11:00).

Programul primei etape:
Sîmbătă
CSM Bucureşti-Steaua Bucureşti
CSU Arad-Dinamo Bucureşti
CS U Cluj-CSM Ştiinţa Baia Mare
Duminică
RCM Univ. de Vest Timişoara-Farul Constanţa

Sistemul de desfăşurare al campionatului
- 14 etape de sezon regulat, tur-retur pe terenul fiecărei echipe
- play-off: semifinale şi finale, primele patru formaţii
- play-out: ultimele patru echipe
- retrogradează ultimele două formaţii

Sistemul de punctaj va rămîne cel de pînă acum: se vor acorda 4 puncte la victorie plus un punct bonus la cel puţin patru eseuri marcate. Şi echipa care va pierde la maximum 7 puncte va primi un punct bonus.

"O să fie o competiţie echilibrată. Au rămas opt echipe apropiate valoric. Cred că echipele vor creşte mai mult în valoare, într-un timp mai scurt, prin acest sistem. Avem prima şansă la cîştigarea campionatului, am rămas în proporţie de 98 la sută în aceeaşi formulă. E şi un dezavantaj şi un avantaj că plecăm cu prima şansă noi"
Mihai Macovei, căpitan Ştiinţa Baia Mare

"Trecerea la opt echipe este o idee foarte bună. Vor fi meciuri mai puternice astfel. Cred că diferenţa va fi făcută de lotul de jucători. Pentru Timişoara, obiectivul este calificarea în play-off şi disputarea semifinalei pe teren propriu. Apoi urmează campionatul"
Stelian Burcea, jucător RCM Univ. de Vest Timişoara

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează