SPORTURI  »  RUGBY  »  RUGBY

Victorie în ultimele minute » România a învins Tonga într-un meci-test cu 19-18

Florin Vlaicu (dreapta) a fost eroul României în meciul cu Tonga // Foto: Raed Krishan
Florin Vlaicu (dreapta) a fost eroul României în meciul cu Tonga // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 10 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 09 noiembrie 2013 22:26

”Stejarii” au obţinut succesul pe final, după ce Florin Vlaicu a fructificat o lovitură de pedeapsă.

Vreme bună, emoţii cît încape, două echipe determinate şi care sînt în Top 20 mondial, iar la final România a cîştigat. O seară perfectă de sîmbătă pentru spectatorii, cei aproape 3.000, care au venit să asiste la meciul-test dintre România şi Tonga, Prima înfruntare dintre cele două echipe, deşi amîndouă şi-au făcut debutul internaţional în 1924.

Tongalezii, a 11-a forţă a lumii, au intrat în meci, după ce au încercat să-i impresioneze pe români cu dansul lor războinic numit Sipi Tau. Cu toate acestea cei care au deschis scorul au fost românii, Florin Vlaicu reuşind să fructifice o lovitură de pedeapsă.

Tongalezii, care vin dintr-o ţară cu 103.000 de locuitori, dar cu 6.560 de rugbişti legitimaţi, au egalat din piciorul lui Apikatoa. Scorul pauzei a fost stabilit stabilit tot de cei doi, 6-6.

Emoţiile mai mari şi punctele mai multe aveau să vină în partea a doua, cînd România a deschis balul cu un eseu, iar cei din Tonga au reuşit două, însă Vlaicu a fost mai prolific decît Apikatoa. Tot Vlaicu a fost cel de la care a venit şi lovitura cîştigătoare din ultimele minute.

România s-a impus cu 19-18 şi aşteaptă cu nerăbdare următoarele meciuri-test din această toamnă, pe 16 noiembrie, cu Canada şi pe 23 noiembrie, cu Fiji .

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (9)
schafe
schafe  •  10 Noiembrie 2013, 22:36

Si ca STEJARII nalti imi cresc Flacai cu piepturile tari Ce Tonga-n direct ei umilesc... FELICITARI, BRAVO STEJARILOR!!!

glorie
glorie  •  10 Noiembrie 2013, 17:55

Felicitari, o victorie mare impotriva unui adversar de top! Tonga e undeva in primele 15 daca nu ma insel iar Romania se tot plimba intre locurile 16 si 18.

adi1978
adi1978  •  10 Noiembrie 2013, 15:42

Foarte bun jocul, dar inca mai avem de muncit... am avut noroc ca nu s-a transformat ultimul eseu din pozitie central. Oricum a fost un adversary de alt nivel fata de CEN si a iesit bine... cred ca suntem pe drumul cel bun pentru 2015.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează