SPORTURI  »  SNOOKER  »  CM SNOOKER

CM SNOOKER la Crucible » Sesiune teribilă pentru Mark Selby! Triplul campion mondial se târâie în fața unui debutant de 22 de ani la CM de snooker!

Articol de GSP - Publicat luni, 22 aprilie 2019 15:40

Mark Selby, 35 de ani, singurul jucător care l-a bătut într-o finală de Campionat Mondial pe Ronnie O'Sullivan, are un meci mai mult decât dificil cu debutantul chinez Zhao Xintong, în primul tur la Crucible. După prima sesiune, englezul e condus 5-3.

Selby, care nu are decât două semifinale de turneu pe puncte în acest sezon, a câștigat ultimul său turneu în septembrie, în China.

Mark e în căutare de formă, el riscând să fie eliminat pentru al doilea an consecutiv în primul tur la Crucible! Selby a fost condus cu 5-1, dar s-a trezit la timp și a pus capăt primei sesiuni cu o închidere de masă la 5-3, break de 131 de puncte. Sesiunea s-a scurtat, urmând ca diseară să se joace un maxim posibil de 11 jocuri.

Zhao Xintong, 22 de ani, a profitat de șansele avute, jucătorul de mână stângă neetalând totuși un joc de calibru pentru un asemenea turneu. Meciul își va afla câștigătorul diseară, la 21:00, în transmisie live pe Eurosport.

În primul tur, se joacă după sistemul „cel mai bun dintr-un maximum de 19 frameuri”, altfel spus „primul la 10”.

15 turnee pe punctea câștigat Mark Selby în carieră

Ce este CM Snooker

  • Campionatul Mondial de snooker este cea mai importantă competiție din calendar. Îl urmează ca importanță Campionatul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Mastersul, alături de care formează așa numita Triplă Coroană;
  • Competiția se dispută în foaierul teatrului  Crucible din Sheffield, Anglia, și este transmisă la TV de Eurosport;
  • Ronnie O'Sullivan are cele mai multe titluri mondiale, dintre jucătorii prezenți, 5, iar recordul este deținut de Stephen Hendry, cu 7, însă scoțianul s-a retras din activitate în 2012;
  • Campionul mondial de snooker este recompensat cu 500.000 de lire sterline, un record, iar premiile totale sunt de 2.231.000 de lire.

Citește și:

ULUITOR! Azi au fost bifate două recorduri NEMAIVĂZUTE în ultimii 40 de ani la CM de snooker!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
balauru48
balauru48  •  22 Aprilie 2019, 20:55

Ce sa mai spunem de Ronnie, care e condus de un jucator amator!? Si gsp se taraie, cu ziaristi ca voi.

v1ad
v1ad  •  22 Aprilie 2019, 16:11

Facultate de jurnalism facuta degeaba. Dacă după atâta scoala ziaristul poate ca un jucător se taraie... E trist

Vezi toate comentariile (2)
Comentează