SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

5 întrebări cu Denis Istomin: "Ce face Ronnie O'Sullivan e incredibil!"

Articol de , - Publicat vineri, 25 aprilie 2014 00:00 / Actualizat joi, 24 aprilie 2014 23:14

Fan Real Madrid şi pasionat de biliard, Denis Istomin urmăreşte cu interes şi snookerul, avînd o mare admiraţie pentru cvintuplul campion mondial

S-a născut la Orenburg în urmă cu 27 de ani, a locuit o vreme la Taşkent, iar acum îi spune acasă oraşului Moscova, deşi continuă să reprezinte Uzbekistanul în competiţii. E o apariţie interesantă în circuitul masculin pentru că e antrenat de mama sa, Klaudia Istomina. Cel mai sus în clasament a urcat în 2011, cînd a atins locul 33 mondial, acum e pe 53. La simplu nu are nici un titlu în palmares, deşi a jucat două finale, la San Jose, în 2012 şi la New Haven, în 2010. În engleză vorbeşte calm, uneori îşi caută cuvintele, păstrează un pic din accentul rusesc, dar se descurcă.

- Denis, echipa ta preferată e Real Madrid, ai vreun jucător de care îţi place?
- Da, dar a plecat. Îmi place de Ozil, acum joacă la Arsenal. Şi în afară de el îl admir foarte mult pe Gerrard de la Liverpool. Poate anul acesta o să cîştige campionatul, o merită.

- Joci biliard, dar îţi place şi snooker-ul, te uiţi, mai ales că acum a început Campionatul Mondial?

- Cînd am timp mă uit la snooker, dar cum sînt tot tipul pe drumuri, nu apuc să privesc prea mult. Îmi place mult de Ronnie O'Sullivan, felul în care joacă e incredibil. Cum foloseşte el ambele mîini e un miracol, nu ştiu cum reuşeşte. Dar să joc eu nu pot, mă descurc mai bine la biliard. La snooker, masa e mult mai mare, buzunarele mai mici.

- E o întrebare pe care probabil o primeşti de fiecare dată, dar spune-ne: cum e să fii antrenat de mama ta?
- Am o relaţie foarte bună cu ea, sîntem prieteni, pot să vorbesc cu ea despre orice, ştie totul despre mine, ştie foarte bine cînd trebuie să opresc, cînd trebuie să forţez. E şi la Bucureşti cu mine, e aici şi prietena mea, aşa că sîntem o echipă mare.

- Ai absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, cum ai reuşit să faci acest lucru avînd în vedere că eşti mai mereu pe drumuri?
-Nu mi-a fost deloc uşor, cîteodată mergeam direct de la aeroport la profesori, luam notiţele de curs, la turnee încercam să învăţ, iar examenele le dădeam cînd puteam. Am avut noroc că am găsit înţelegere din partea lor.

- Mai locuieşti la Taşkent? Ce ai recomanda unui turist să viziteze acolo?
- Nu, acum stau la Moscova, unde trebuie să vezi Kremlinul, dar nu este un oraş turistic. Dacă ajungeţi în Rusia, cel mai interesant pentru un turist este Sankt Petersburg. Acolo sînt numeroase palate, muzee, galerii, e un oraş încărcat de istorie. Din păcate, vremea nu e prea bună, locuitorii de acolo se plîng că au doar 60 de zile însorite. Şi, bineînţeles, vara sînt celebrele "Nopţi albe de la Sankt Petersburg".


De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează