SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

A alungat norii » Simona Halep s-a calificat ieri în turul al treilea la US Open, după ce a învins-o pe Lucie Safarova sub acoperiș cu 6-3, 6-4

Articol de - Publicat vineri, 02 septembrie 2016 00:00

Simona Halep a fost din nou programată să joace primul meci pe arena Arthur Ashe.

În timp ce ploaia își făcea de cap la New York, românca și adversara sa Lucie Safarova au intrat liniștite pe teren. Noul acoperiș a făcut posibil acest lucru. În tribunele celei mai mari arene de tenis, foarte puțină lume. Simona și Lucie, cunoștințe vechi. Se întâlniseră de patru ori, cu românca impunându-se de trei ori.

Scorul primului set a fost la fel ca un roller-coaster, din acela în care Simona a spus că nu se va mai da niciodată. A condus cu 3-0, cu două break-uri, dar apoi adversara sa a revenit la 3-3. Au fost game-uri strânse în care s-a jucat la avantaj, iar nivelul a fost unul fantastic. Unul dintre cele mai importante a fost însă al șaptelea. Safarova, pe propriul serviciu, a condus cu 40-15, dar românca a revenit și a urmat o altă serie de trei game-uri. Pentru Simona din nou, care s-a impus cu 6-3.

În partea a doua, cele două au fost mai consistente la serviciu, deși Simona și l-a cedat pe al său chiar din primul game. Însă apoi a revenit. Același scenariu și în mijlocul setului, break-rebreak. Simona a fost mai consistentă, și-a păstrat nervii și a trecut de stângacea din Cehia cu 6-3, 6-4 într-o oră și douăzeci și șapte de minute. Și este pentru a patra oară consecutiv în turul al treilea la New York. "A fost dificil să joc împotriva ei, în trecut am avut meciuri dure contra ei. E o jucătoare solidă, mai ales că este stângace. A fost un meci tensionat, dar mereu am încercat să-mi amintesc ce am făcut în primele trei game-uri", a spus Simona la Game, Set and Mats.

Sâmbătă, ea se va lupta pentru un loc în optimi de finală cu Timea Babos.

9 lovituridirect câștigătoare a reușit Simona Halep în meciul de ieri, în timp ce adversara sa a adunat 16

20 de greșeli neforțatea făcut Simona în meciul de ieri, în timp ce Safarova a strâns 44

Rezultatele Simonei la US Open

  • 2010 turul 1
  • 2011 turul 2
  • 2012 turul 2
  • 2013 optimi de finală
  • 2014 turul 3
  • 2015 semifinale
  • 2016 ?

O lună de coșmar

Lucie Safarova, fostă jucătoare de Top 10, a avut o perioadă dificilă înainte de US Open. Cehoaica în vârstă de 29 de ani a luat un virus stomacal la Rio, dar cu toate acestea a reușit să ajungă până la medalia de bronz la dublu, alături de Barbora Strycova. Pe drumul de la Rio la New York s-a ales cu o infecție respiratorie, conform WTA Insider. Problemele s-au rezolvat și Safarova a putut să-și vadă de joc.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
lapusneanul
lapusneanul  •  02 Septembrie 2016, 16:23
Postat de tihi pe 02 Septembrie 2016, 13:33

Halep va lua ramas bun de la US Open...Babos Timea est intr-o forma excelenta...si va castiga 4-6, 6-4, 6-3

baga la pariuri pensia babacilor, "om" te faci :)

tihi
tihi  •  02 Septembrie 2016, 13:33

Halep va lua ramas bun de la US Open...Babos Timea est intr-o forma excelenta...si va castiga 4-6, 6-4, 6-3

Vezi toate comentariile (2)
Comentează