SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

A doua tentativă » Tecău şi Lindstedt încearcă anul acesta ce n-au izbutit în 2011

Horia Tecău şi Robert Lindstesdt vor să se impună în turneul de la dublu.
Horia Tecău şi Robert Lindstesdt vor să se impună în turneul de la dublu.

Articol de , - Publicat sambata, 21 aprilie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 20 aprilie 2012 20:31

Amîndoi îşi doresc să cucerească trofeul de la Bucureşti, după ce anul trecut, la prima participare împreună, s-au oprit în "sferturi".

Şase luni au trecut de cînd Horia Tecău şi Robert Lindstedt părăseau zgura bucureşteană de pe Terenul 2 cu capetele plecate. Şase luni de cînd Horia dădea ture în parcul de la Arenele BNR pentru a se calma. Era pentru prima oară alături de Robert Lindstedt la Bucureşti şi îşi dorea enorm să cîştige trofeul. În schimb, cei doi au pierdut în "sferturi". O dată cu mutarea turneului în primăvară, şansa de a face acest lucru a venit mai repede. "E rîndul lui Horia să cîştige trofeul de acasă", scria zilele trecute pe blogul său suedezul. Tecău şi Lindstedt s-au impus de două ori la Bastad, în oraşul lui Robert.

Au trecut şase luni în care pentru Horia s-au întîmplat multe. Şase luni pline de evenimente. A cîştigat primul trofeu de Mare Şlem al carierei, la Australian Open, la dublu mixt, alături de Bethanie Mattek-Sands, tot în Australia a jucat în semifinalele de la dublu, unde împreună cu Robert a avut minge de meci în faţa fraţilor Bryan, a intrat în Top 10 la dublu, urcînd pînă pe 8, a mai jucat două finale de ATP 500, la Beijing şi Rotterdam, a ajuns în premieră la Turneul Campionilor de la Londra. Multe realizări pe care îţi ia mult timp să le spui, dar mai ales să le simţi şi să le trăieşti.

În al treilea an de parteneriat, Horia Tecău şi Robert Lindstedt au trecut într-o nouă etapă. Cu gîndul mai mult la turneele mai mari, cei doi nu uită de concursurile de suflet şi se întorc la Bucureşti pentru a încerca o victorie în faţa suporterilor români.

Pentru Horia şi Robert, competiţia de la Bucureşti va fi a doua pe zgură din 2012, o suprafaţă pe care nu o agreează foarte mult, deşi patru dintre cele şase trofee cucerite împreună sînt pe zgură. După ce nu au avut o evoluţie care să-i mulţumească în turneele de pe hard-ul american, înfrîngeri în turul 1 la Miami şi în turul 2 la Indian Wells, au trecut pe zgura europeană de la Monte Carlo, unde au pierdut în turul al doilea.

Astfel că după Bucureşti, Horia şi Robert merg la Belgrad pentru a aduna puncte şi a rămîne în Top 10, lucru care i-ar duce la Jocurile Olimpice, fiecare pentru ţara lui. Linia se trage după Roland Garros, primii zece jucători ai lumii mergînd să joace pe iarba de la Londra. Dar pînă atunci, pe Horia şi pe Robert îi aşteaptă o săptămînă plină de emoţii de primăvară la Bucureşti.

86 de parteneri a schimbat Robert Lindstedt pînă să facă pereche cu Horia Tecău

44 de parteneri a avut Horia Tecău înainte de a face dublu cu Robert Lindstedt

2 finale de Mare Şlem au jucat Robert Lindstedt şi Horia Tecău, ambele pierdute, în 2010 şi 2011, la Wimbledon

9 titluri a cîştigat Horia Tecău la dublu, în timp ce partenerul său are 12, iar şase dintre ele au fost cucerite împreună

7 este numărul ediţiilor BRD Năstase-Ţiriac Trophy la care a participat pînă acum Horia Tecău, cea mai bună performanţă fiind atingerea "sferturilor"

Trofeele cucerite de Tecău şi Lindstedt
2011 (2) Casablanca (ATP 250, zgură), Bastad (ATP 250, zgură)
2010 (4) Casablanca (ATP 250, zgură), Bastad (ATP 250, zgură), s'Hertogenbosch (ATP 250, iarbă), New Heaven (ATP 250, hard)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează