SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

A început numărătoarea inversă » Ilie Năstase a anunțat lotul pentru meciurile cu Belgia din Cupa Fed

Echipa României nu a mai fost în formula Halep, Niculescu, Begu, Cîrstea de la întâlnirea cu Serbia din 2014 // FOTO Cristi Preda
Echipa României nu a mai fost în formula Halep, Niculescu, Begu, Cîrstea de la întâlnirea cu Serbia din 2014 // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2017 00:00

Căpitanii nejucători ai României şi Belgiei au anunțat ieri jucătoarele cu care vor aborda întâlnirea de Fed Cup din Grupa Mondială II.

Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea sunt jucătoarele care vor încerca să ducă din nou România în barajul pentru Grupa Mondială. Ele se vor duela între 11 şi 12 februarie în sala Polivalentă din Bucureşti cu Yanina Wickmayer, Kirsten Flipkens, Elise Mertens și Maryna Zanevska.

Bilanțul întâlnirilor directe dintre cele două echipe este net favorabil Belgiei care conduce cu 3-0, dar ultima confruntare a avut loc în 1995. Înfruntarea de la București va fi totodată și prima în calitate de căpitan nejucător pentru Ilie Năstase, cel care a înlocuit-o pe Alina Tecșor Cercel.

Româncele au început deja pregătirea pentru meciurile cu Belgia, Monica Niculescu și Irina Begu au decis să joace din nou împreună la dublu, după Jocurile Olimpice de la Rio, și ieri au trecut de primul tur la turneul de la Sankt Petersburg învingându-le pe Lenka Kuncikova/Elise Mertens (Cehia/Belgia) cu 6-1, 6-3.

Ele vor juca în turul următor contra perechii Daria Gavrilova/Kristina Mladenovic (Australia/Franța).

România
Simona Halep 4 WTA
Irina Begu 28 WTA
Monica Niculescu 35 WTA
Sorana Cîrstea 59 WTA
Căpitan nejucător: Ilie Năstase

Belgia
Yanina Wickmayer 60 WTA
Kirsten Flipkens 76 WTA
Elise Mertens 85 WTA
Maryna Zanevska 126 WTA
Căpitan nejucător: Dominique Monami

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează