SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA ROMA

A Roma con amore » Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului din capitala Italiei

Simona Halep îşi continuă parcursul bun de la Roma
Simona Halep îşi continuă parcursul bun de la Roma

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 21:07

Românca se află la cel mai bun rezultat al carierei în competiţiile Premier 5, după ce a învins-o ieri pe Robert Vinci cu 6-4, 6-2.

"Simona, Simona!", "Qui, qui!", strigă copiii care întind mingi mari şi colorate spre jucătoarea din România. Halep le dă prosopul şi semnează cîte autografe poate. Sînt momentele de după victoria obţinută ieri în faţa Robertei Vinci. Al cincilea meci consecutiv pentru jucătoarea din Constanţa la Roma. O victorie cu 6-4, 6-2 care o duce în sferturile de finală ale întrecerii din capitala Italiei.

O săptămînă dulce pentru Halep, care le-a învins pe Hantuchova, în ultimul tur al calificărilor, pe Kuzneţova, pe Radwanska şi, ieri, pe Roberta Vinci, a treisprezecea favorită a turneului şi a cincisprezecea jucătoare a lumii. Pe arena Pietrangeli de la Foro Italico, străjuită de copaci înalţi şi de statui albe, Simona a intrat în meci cu multă încredere adunată din partidele precedente.

A făcut break din game-ul al treilea şi în nici un moment al meciului nu a dat impresia că victoria îi va scăpa. Chiar şi atunci cînd adversara sa a reuşit să revină la 4-3 de la 4-1, ea a fost calmă şi determinată şi nu a tremurat cînd a servit pentru primul set, la 5-4.

Spectatorii nu au fost de partea ei, dar parcă nu i-a auzit şi a continuat să-şi vadă de joc. Unul care s-a dezvoltat frumos şi în setul al doilea, cînd a reuşit din nou să cîştige pe serviciul adversarei, chiar de la început, şi Roberta n-a mai putut să revină, mai mult, ea cedînd serviciul şi în game-ul al şaptelea.

Simona şi-a procurat uşor trei mingi şi a fructificat-o pe prima. După 71 de minute, Halep a strigat de bucurie pentru cel mai important rezultat al său în turneele de categoria Premier 5, cele care vin imediat după turneele de Mare Şlem, ca valoare.

Pentru un loc în semifinale, Simona joacă azi împotriva Jelenei Jankovici, a 18-a jucătoare a lumii, pe care a învins-o anul trecut pe zgură, la Bruxelles.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (23)
elfs77
elfs77  •  17 Mai 2013, 18:19
Postat de markusol pe 17 Mai 2013, 18:07

gsp, SIMONA MERITA SA FIE PE PRIMA PAGINA!!!!, voi nu meritati sa mai scrieti daca nu o puneti pe prima pagina... ne-am saturat de prostiile oamenilor din fotbal...

Asta e doar articolul care face referire la calificarea in sferturi. Prob articolul legat de victoria asupra lui Jankovic va aparea pe prima pagina

elfs77
elfs77  •  17 Mai 2013, 18:17

Nu pot sa cred ce raliuri facea mongoloida in setul 3, dupa 2 ore 40 min petrecute pe teren ieri cu Li Na si alte 2 ore jumatate azi. Traiasca dopingul in tenis.

markusol
markusol  •  17 Mai 2013, 18:07

gsp, SIMONA MERITA SA FIE PE PRIMA PAGINA!!!!, voi nu meritati sa mai scrieti daca nu o puneti pe prima pagina... ne-am saturat de prostiile oamenilor din fotbal...

Vezi toate comentariile (23)
Comentează