SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Adio după 13 ani » Victor Hănescu a anunţat ieri că se retrage definitiv din echipa de Cupa Davis a României

Articol de - Publicat joi, 31 iulie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 30 iulie 2014 22:03

Prima sa întîlnire a fost în 2001, cînd a jucat la dublu alături de Gabriel Trifu cu Cehia, iar cel mai frumos moment din această competiţie a venit în 2005, cînd a adus punctul decisiv în întîlnirea cu Belarus


La 33 de ani, Victor Hănescu a încheiat un capitol al vieţii sale. Ieri, printr-o scrisoare deschisă, el a anunţat că se retrage definitiv din echipa de Cupa Davis a României. "Am debutat la 20 de ani, în 2001, şi ţin minte ca ieri acea zi: am fost convocat ca rezervă în meciul contra Cehiei, jucat la Prostejov şi am intrat pe teren, la dublu, alături de Trifu, ca urmare a unei accidentări suferite de Voinea. De atunci am jucat 37 meciuri sub tricolor în 21 de partide internaţiuni şi la fiecare meci sub culorile României am avut emoţii, mari emoţii!", s-a confesat Victor Hănescu. Din cele 37 de meciuri jucate 16 au fost victorii, dintre care 14 la simplu.

Dintre cele 14 succese, cel mai frumos pentru jucătorul român este cel obţinut pe zgura de acasă, la Braşov, în 2005, cînd a adus punctul victorie în întîlnirea cu Belarus pe care românii au cîştigat-o cu 3-2 şi au mers în sferturile de finală ale Cupei Davis. "Momentul adevărului a venit în ultima zi a întîlnirii, cînd la scorul de 2-2 jucam meciul decisiv cu Volcikov. A fost poate cel mai important moment din cariera mea. Era testul cel mare şi l-am trecut! L-am învins pe Volcikov şi România era în "sferturile" Grupei Mondiale după o pauză de 22 de ani!", a povestit Victor. O performanţă care nu a mai fost egalată de atunci. El a mai adus punctul decisiv şi în întîlnirea cu Japonia din barajul pentru Grupa Mondială în 2007. Cu an mai devreme, el suferea chiar la întîlnirea cu SUA o accidentare gravă la spate, care l-a ţinut departe de teren aproape un an de zile. "Mi-a fost greu să iau această decizie, dar viata trebuie să-şi urmeze cursul, iar tinerii trebuie încurajaţi si promovaţi!", a mai subliniat el. Hănescu a încheiat scrisoarea cu încurajarea: "Hai, România!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează