SPORTURI  »  TENIS  »  DECES

Adio, tenis colorat! A murit unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de tenis: Bud Collins

Bud Collins salutând publicul prezent la o festivitate a International Tennis Hall of Fame în 2013 // FOTO Reuters
Bud Collins salutând publicul prezent la o festivitate a International Tennis Hall of Fame în 2013 // FOTO Reuters

Articol de - Publicat sambata, 05 martie 2016 00:00

Bud Collins, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de tenis, a murit la 86 de ani.

Anul trecut, Centrul de Presă de la US Open a primit numele lui, al lui Bud Collins. Marcat de vârstă, cu sănătatea ajunsă într-un punct acut de fragilitate, legendarul jurnalist şi-a făcut apariţia la New York pentru această ocazie. Ultima sa apariţie publică a fost şi una simbolică.

Ieri, la 86 de ani, el s-a stins din viaţă în casa sa din Brookline. Reacţiile la aflarea veştii au fost prompte, numeroase şi de o căldură ieşită din comun. Pentru că Bud Collins a reuşit, în timpul vieţii şi al carierei, să fie foarte uşor identificat cu sportul despre care a scris şi pe care l-a comentat.

"A făcut din tenis o unică şi viabilă bătaie de inimă. L-a reflectat cu pasiune colorată, aproape ireverentă. Spiritul său trăieşte în noi toţi", scria pe Twitter ziarista Courtney Nguyen.

Collins a debutat în 1963, în Boston Globe, cu un text despre o întîlnire de Cupa Davis disputată de echipa SUA la Adelaide, în Australia.

În timp, şi-a completat activitatea cu cea de comentator tv, incluzând 35 de ani la NBC, între 1972 şi 2007. A devenit un simbol pentru mulţi colegi de breaslă, dar şi pentru sportivi, cu ţinuta sa distinctă, pantaloni viu coloraţi şi papion. Mai mult decât atât, a adunat cunoştinţe despre tenis greu de cuprins şi într-o enciclopedie.

"Când un gazetar se referea la familia lui Borg, Collins îţi furniza prenumele fiecăruia. Dacă vorbea cineva despre amenda exorbitantă a lui McEnroe, Bud cunoştea suma exactă. Mulţi ştiau că Evert era la liceu când şi-a făcut debutul la US Open, dar Bud putea spune numele complet al şcolii", scria Steve Tignor pe tennis.com.

Este omagiul perfect pentru o viaţă trăită în şi pentru tenis. O viaţă care ieri s-a curmat pentru a intra în cea mai vie amintire.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează