SPORTURI  »  TENIS  »  BARAJ / ROMÂNIA-SERBIA

Adversarul-sperietoare » România va da piept cu Serbia în barajul pentru Grupa Mondială II din Cupa FED

Articol de - Publicat miercuri, 12 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 11 februarie 2014 22:51

Pentru a promova în Grupa Mondială II, jucătoarele române vor trebui să treacă de o echipă care ar putea avea în componenţă doi foşti lideri mondiali.

Dintre Serbia, Japonia, Suedia şi Elveţia, prima variantă era cea mai de nedorit. Şi tocmai aceea a ieşit din urnă. În barajul pentru Grupa Mondială II, programat între 19 şi 20 aprilie, româncele vor întîlni reprezentativa ţării vecine, din componenţa căreia au lipsit însă săptămîna trecută vedetele Jelena Jankovici şi Ana Ivanovici. Numerele 8, respectiv 12 mondial ar putea veni însă pentru a lupta să-şi ţină echipa în Grupa Mondială II.

Echipa noastră a ajuns la baraj după ce a obţinut 4 victorii în Grupa I a Zonei Europa-Africa, în componenţa cea mai valoroasă a momentului: Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina Begu. "Sper să fim sănătoase şi să ne revedem cu toatele în aprilie pentru că am fost o adevărată echipă", a spus Halep la Budapesta.

Unde se joacă?
România a fost desemnată, prin tragere la sorţi, gazdă a acestei întîlniri, care se va disputa pe sistemul cel mai bun din 5 meciuri. Confruntarea va dura două zile, în prima fiind două meciuri de simplu, iar în cealaltă alte două meciuri de simplu şi cel de dublu.

Avînd în vedere anotimpul şi bazele existente, e foarte posibil să se joace pe zgură, cu atît mai mult cu cît barajul se dispută în perioada dinainte de Roland Garros, cînd în Europa toate turneele sînt pe această suprafaţă. Chiar atunci însă încep şi calificările pentru BRD Năstase Ţiriac Trophy, ceea ce scoate din calcul Arenele BNR.

Victorii pentru Sorana şi Monica
Ieri au intrat pe terenuri la Doha, turneu de categorie Premier 5, Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu. Prima a trecut greu, în o oră şi 48 de minute, de Ala Kudriavţeva, cu 2-6, 6-1, 7-5, după ce a revenit în decisiv de la 3-5, scor la care rusoaica a servit pentru meci. Monica Niculescu, în schimb, a stat doar 54 de minute pe teren contra Fatmei Al Nabhani (Oma) pentru 6-1, 6-0.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (21)
merace
merace  •  12 Februarie 2014, 22:01

Jankovic si Ivanovic "ar putea veni" cu Romania desi nu au fost cu Canada?! Jurnalistii lui peshte, vorbesc din statistici, ca da mai bine sa vehiculeze nume mari chiar si cand nu sunt disponibile... :D

lapusneanul
lapusneanul  •  12 Februarie 2014, 14:39
Postat de redsef2005 pe 12 Februarie 2014, 11:53

Programul meciurilor, adică ORDINEA lor, se ştie; doar că se joacă pe fiecare teren câte patru meciuri, aşa că e imposibil de ştiut ora exactă de început pentru fiecare (doar primul are oră fixă). Şi Halep şi Cârstea sunt programate ultimele pe trenurile lor, deci ora lor de începere depinde de durata tuturor celorlalte partide. Puteai să te gândeşti şi tu la asta, că nu e aşa mare lucru...

nu face pe lupul moralist, cand am postat eu pe programul digi era trecut ora 14:30 live doha, nimic altceva, ulterior au publicat ordinea meciurilor, asa ca te-ai repezit ca muta in "dansa" !

redsef2005
redsef2005  •  12 Februarie 2014, 11:53
Postat de lapusneanul pe 12 Februarie 2014, 10:13

nu stiu nici aia de la digi , desi, transmit meciurile, se pare ca sorana joaca dupa ora 19:00, de simona nu spun nimic ! oare cum e posibil sa transmiti un turneu si sa nu stii programul meciurilor ?

Programul meciurilor, adică ORDINEA lor, se ştie; doar că se joacă pe fiecare teren câte patru meciuri, aşa că e imposibil de ştiut ora exactă de început pentru fiecare (doar primul are oră fixă). Şi Halep şi Cârstea sunt programate ultimele pe trenurile lor, deci ora lor de începere depinde de durata tuturor celorlalte partide. Puteai să te gândeşti şi tu la asta, că nu e aşa mare lucru...

Vezi toate comentariile (21)
Comentează