SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

Aici e locul lor! » Horia Tecău şi Robert Lindstedt au debutat cu victorie la Turneul Campionilor

Articol de - Publicat marti, 22 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 noiembrie 2011 11:35

Perechea româno-suedeză a trecut în primul meci al grupei A de cuplul indian Mahesh Bhupathi/Leander Paes cu 7-6 (6), 6-1


Horia şi Robert şi-au atins visul cu mîinile şi rachetele. Dacă pînă ieri visau la Turneul Campionilor, ieri au văzut cum e să joci la ultima competiţie a anului, acolo unde doar cei mai buni din lume ajung. Prin întuneric şi fum au intrat pe terenul albastru din sala O2. La fel li s-a întîmplat şi mult mai experimentaţilor indieni Mahesh Bhupathi şi Leander Paes, care mai fuseseră prezenţi împreună la Turneul Campionilor de cinci ori.

Început de vis
După minutele de încălzire şi după tragerea la sorţi, partida a început să-şi înghită secundele. "Am debutat exact cum ne-am dorit, în forţă, am returnat bine şi totul părea sub control", a povestit Horia despre primele minute ale partidei cu a patra pereche a lumii. Au reuşit să cîştige încă din primul game pe serviciul adversarilor, mai precis pe cel al lui Bhupathi. Revenirea "expresului indian" avea să se producă pe serviciul lui Robert Lindstedt, în game-ul al patrulea. Au fost secvenţe de meci în care s-a ajuns mai mereu la egalitate, soarta fiind hotărîtă, cîteodată, de o execuţie. Şansele aveau să se adune de partea lui Robert şi a lui Horia. "La 3-2 am avut ocazia să închei game-ul cu un smash, ceea ce ar fi însemnat un nou break, dar n-am făcut-o. Paes, un jucător cu experienţă, a profitat şi jocul s-a întors un pic", a spus Horia.

Laude pentru Robert
Oportunităţile s-au ivit din nou, cînd setul se apropia de linia de finiş, break pe serviciul indianului mai tînăr, iar Horia putea să închidă setul. "Am încercat să servesc cît mai bine, dar de fiecare dată mingea ieşea puţin afară. Se mai întîmplă, au fost greşeli pozitive", a continuat românul. Cu avantajul serviciului risipit, soarta actului avea să se decidă la tie-break. "Ei au jucat bine în ultima parte a setului", a spus Horia, care a avut numai cuvinte de laudă la adresa partenerului său, care, deşi a pierdut avantajul unui serviciu la 3-3, a făcut lucruri spectaculoase mai departe. "Robert a returnat bine, iar apoi a dat un lob impecabil la 6-6". Setul unu avea să intre în buzunarele lui Lindstedt şi Tecău după alte două puncte cîştigate şi o oră de joc. "Am mai jucat meciuri importante şi ni s-a mai întîmplat să fim în situaţii dificile. Aşa e un meci la dublu, se poate întoarce oricînd", a subliniat Tecău.

Poate şi de aceea următoarea parte avea să fie cîştigată cu 6-1. "Am returnat din ce în ce mai bine şi la serviciu am fost mereu în progres. Ştiu că a părut un set uşor, dar ne-am luptat pentru fiecare punct", a povestit Tecău. S-au bucurat scurt, fără prea multe înflorituri. "Pînă la urmă e o singură victorie, încă nu sîntem calificaţi mai departe", a explicat românul. Azi e pauză, iar mîine o să-i aibă în faţă pe cei care le-au răpit alte vise pe iarba de la Londra,  fraţii Bryan.


"Totul este impresionant"
Horia Tecău a rămas uimit de ce se întîmplă la Londra la Turneul Campionilor

- Horia, primul meci, prima victorie, au fost emoţii?
- Am avut ceva emoţii, e normal cînd joci pe un asemenea teren. Totul este impresionant, de la prezentarea echipelor la spectatori, la lumini pînă la felul în care se pregătesc meciurile. Este ca un spectacol. Acest lucru te motivează la maximum. Să cîştigi un meci pe un astfel de teren îţi dă o senzaţie inimaginabilă, dar simţi că te consumă mai mult decît orice. Aş compara cu senzaţiile trăite pe Terenul Central de la Wimbledon, dar acolo aveam deja 5 meciuri cîştigate şi e cu totul altfel.

- Acum visaţi la mai mult?
- Este o singură victorie. Nu mă gîndesc la puncte, la bani, la faptul că mi-aş dori să termin în primii zece. Mi se pare mai important să încercăm să ajungem în semifinale, să ne calificăm în finală şi poate să ne luptăm pentru trofeu. Este un turneu special pentru că este o singură dată pe an şi aici vin cei mai buni din lume.

- Urmează două perechi care v-au învins în finală la Wimbledon în 2010 şi 2011.
- Ştim ce avem de făcut cu ambele perechi. Îi cunoaştem foarte bine. Important este să jucăm cel mai bun tenis al nostru.

- Tatăl tău a fost în loja ta la meci.
- Mă bucur să-l am aici pe tata, să trăim împreună aceste momente. Pe tot parcursul meciului am simţit faptul că m-a susţinut.

52.500 dolari au pînă acum Tecău şi Lindstedt, 30.000 primă de participare şi 22.500 pentru victoria de ieri

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
soso_ms
soso_ms  •  22 Noiembrie 2011, 09:00

BRAVO,sigur jucati in semifinale,cel mai mult imi doresc sa-i bateti pe fratii Bryan

red77
red77  •  22 Noiembrie 2011, 07:16

nu cred ca indienii vor pierde ambele meciuri care vin. de aceea au sanse mari sa treaca mai departe. ar fi frumos sa-i vedem in semifinale . si de acolo e posibil orice. bafta baieti !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează