SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA MIAMI

Altă răsturnare? După Djokovici, și Federer recuperează din ecartul față de Nadal

Rafael Nadal a revenit bine după un 2016 cu accidentări, dar pierde teren față de marii rivali FOTO Reuters
Rafael Nadal a revenit bine după un 2016 cu accidentări, dar pierde teren față de marii rivali FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2017 15:19

Rafael Nadal, locul 5 ATP, a pierdut a treia finală din acest an, dar și al patrulea meci la rând în fața lui Federer, 3-6, 4-6.

A trecut multă vreme de când Rafa și Roger s-au mai ciocnit atât de des în circuit. Trei luni și tot atâtea meciuri – nu mai avuseseră din 2008.

La începutul acestui sezon, spaniolul deținea un avantaj confortabil, chiar impresionant în duelul direct, 23-11, deși Federer câștigase cea mai recentă înfruntare a lor, finala de la Basel, din 2015. Înainte însă, fuseseră 5 victorii consecutive ale lui Nadal.

Acum, s-a ajuns la 23-14. Încă e un avans considerabil, dar contează mai mult felul în care Roger și-a adjudecat aceste ultimele meciuri.

A desfăcut poate lacătul cel mai greu al carierei sale, a găsit calea de a-l învinge pe iberic jucând rapid, atacând din retur și nemaiferindu-se de propriul rever. La rândul său, Rafa a încercat diverse tactici duminică seară, însă niciuna nu a fost atât de dramatică încât să-l surprindă pe adversar.

E ceva asemănător, păstrând proporțiile, cu ceea ce i s-a întâmplat de-a lungul timpului și cu Novak Djokovici. La finalul lui 2010, Nadal avea 16-7 în fața lui, dar după anul extraordinar 2011, sârbul s-a apropiat la 16-14.

Spaniolul a regăsit calea dominantă și s-a dus la 22-15, însă acum e 23-26, ultima sa victorie fiind în finala de la Roland Garros 2014, iar Nole câștigând cele mai recente 7 meciuri ale lor.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează