SPORTURI  »  TENIS  »  CEHIA-SPANIA

Ambiţii cehe » Finala Cupei Davis începe astăzi. Cehia vrea să răzbune înfrîngerea cu 0-5 din 2009

Cehii Ivo Minar, Lukas Rosol, Radek Stepanek, Tomas Berdych, căpitanul Jaroslav Navratil şi spaniolii Alex Corretja (căpitan), Davíd Ferrer, Nicolas Almagro, Marcel Granollers şi Marc López (de la stînga la dreapta), la tragerea la sorţi de ieri // Foto: Reuters
Cehii Ivo Minar, Lukas Rosol, Radek Stepanek, Tomas Berdych, căpitanul Jaroslav Navratil şi spaniolii Alex Corretja (căpitan), Davíd Ferrer, Nicolas Almagro, Marcel Granollers şi Marc López (de la stînga la dreapta), la tragerea la sorţi de ieri // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 16 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 15 noiembrie 2012 20:52

Finala centenară începe azi, la Praga, iar gazdele vor să răzbune înfrîngerea cu 0-5 din 2009, de la Barcelona Tenis. Primul meci va fi cel dintre Radek Stepanek şi David Ferrer, urmat de Berdych- Almagro, disputa cu cuţitele pe masă.

După ce luni s-a încheiat, în O2-ul londonez, Turneul Campionilor, tenisul se mută pentru trei zile în O2-ul din Praga, capabil să primească 14.000 de spectatori. Cupa Davis îşi va toarce, de azi, ultimul act cu numărul 100. Cehii îi primesc la ei acasă pe spanioli, cei care au cîştigat Salatiera de Argint în trei din ultimii patru ani.

Inclusiv în 2009, contra adversarilor actuali, pe zgura de la Barcelona, 5-0. Veteranul Radek Stepanek (34 de ani) crede că povestea de acum trei ani poate fi îngropată în uitare. "A trecut mult timp. Cele trei mari avantaje ale noastre sînt suprafaţa, publicul şi absenţa lui Nadal", a spus el după tragerea la sorţi.

Covorul, Novacrylic Ultra-cushion, este foarte rapid, ales special pentru a-i incomoda pe iberici. "E cel mai iute teren pe care am jucat în tot anul", a decretat David Ferrer, al cincilea jucător al lumii. "E mai bine pentru ei, dar va fi o întîlnire foarte strînsă", a adăugat el.

Tomas Berdych, cel mai bine clasat ceh, n-a uitat incidentul cu Nicolas Almagro din ianuarie, de la Australian Open, cînd mingea venită de la spaniol l-a lovit accidental în umăr. "El va fi punctul slab, pe care ne putem clădi victoria. Îi lipseşte acel ceva care îi distinge pe jucătorii mari", a afirmat Berdych. N-a existat şi o replică din partea lui Nico. Răspunsurile reale se vor da pe teren, de la ora 17:00 (direct Dolce Sport).

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează