SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Amintiri neplăcute » Simona Halep nu are un bilanț favorabil contra Flaviei Pennetta

Flavia Pennetta ocupă locul 26 în ierarhia mondială // Foto: Reuters
Flavia Pennetta ocupă locul 26 în ierarhia mondială // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 10 septembrie 2015 00:00

Flavia Pennetta şi Simona Halep s-au întîlnit de patru ori pînă acum, cu italianca ieşind victorioasă de pe teren de trei ori.

Simona se va lupta pentru un loc în finala cea mare cu Flavia Pennetta, o jucătoare pe care o ştie foarte bine. Cele două s-au confruntat de patru ori înainte de ciocnirea de la US Open.

Pînă la Miami 2015, italianca în vîrstă de 33 de ani o învinsese pe româncă în trei ocazii. A doua jucătoare a lumii a spus că victoria de două seturi în faţa Flaviei a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului.

Pennetta a ajuns la întîlnirea cu Halep după ce a trecut de Petra Kvitova cu 4-6, 6-4, 6-2. Ea se află pentru a doua oară în această fază la New York, cele mai bune performanţe ale sale în turneele de Mare Şlem. "Ca să loveşti cîştigător cu Halep trebuie să închei punctul de şapte ori. E peste tot, mingea vine mereu înapoi", a spus italianca.

În afară de întîlnirea de la Miami, cele două au mai jucat în 2010 la Marbella, în 2013 la Bastad, cînd Simona s-a retras la scorul de 4-6, 7-5, 2-0, şi la US Open în 2013.

O italiancă fericită

Flavia Penetta s-a calificat ieri în semifinalele turneului de la New York, după ce a învins-o pe Petra Kvitova, cap de serie 4, cu 4-6, 6-4, 6-2. "Sînt foarte fericită , nu credeam că o să reuşesc să cîştig. Am continuat să joc fiecare minge şi mi-a ieşit", a spus Flavia. Italianca, 33 de ani,  este pentru a doua oară în penultimul act la US Open.

Evident că toţi ziariştii au întrebat-o de ce se simte atît de bine la US Open, unde a avut cele mai bune rezultate în turneele de Mare Şlem. "Nu am răspuns la această întrebare. Îmi place să joc aici, poate de aceea evoluez atît de bine. Dar nu e nimic special, nimic diferit de celelalte", a spus Flavia.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
constanteanul
constanteanul  •  10 Septembrie 2015, 09:20

Lipsa zilei de pauza se poate sa isi spuna cuvantul.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close