SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Anul stabilității » Cu înfrângerea în fața Serenei Williams, pentru Halep se mai încheie un sezon în turneele de Mare Șlem, unul în care a fost constantă

Articol de , - Publicat vineri, 09 septembrie 2016 00:00

Meciul dintre Simona Halep și Serena Williams din sferturi de finală a fost ultimul pentru româncă în turneele de Mare Șlem în 2016.

Un sezon care a început cu un șoc, dar care până la urmă a fost unul constant. După eliminarea din primul tur de la Australian Open, a cincea jucătoare a lumii a ajuns la celelalte turnee de Grand Slam de fiecare dată în săptămâna a doua: optimi la Roland Garros și sferturi de finală la Wimbledon și US Open. Într-o comparație pe trei ani, de când Simona a început să urce în clasament, 2016 e mai bun decât 2013, nu la fel de strălucitor ca 2014, și mai constant ca 2015. Cu precizarea că în 2015 a ajuns în semifinale la US Open, după trei competiții de Mare Șlem complet ratate.

Cum se raportează însă Simona, dacă e să compare rezultatul din 2015, de la New York, cu cel de anul acesta. Mai ales că în semifinale la ediția precedentă a fost învinsă clar de Flavia Pennetta cu 6-1, 6-3. " Mă simt mult mai bine acum, mai ales că am jucat mult mai bine ca anul trecut. Normal că e mai bine să ajungi în semifinale decât în sferturi, dar sunt două lucruri diferite. În 2015 simt că nu am jucat, iar acum am pierdut mai devreme, dar am dat tot ce am avut", a spus Simona la conferința de presă de după meciul cu Serena Williams.

"Nu am devenit antrenorul Simonei pentru ca ea să ajungă în sferturi sau semifinale, eu cred că ea poate să câștige trofee de Mare Șlem", a spus Darren Cahill. Deocamdată, primul lor an de colaborare în termenii unui contract personal în turneele de Mare Șlem are drept performanță prezența între primele opt la Wimbledon și US Open.

Evoluția la turneele de Mare Șlem în ultimii patru ani

Turneu 2016 2015 2014 2013
Australian Open turul 1 sferturi sferturi turul 1
Roland Garros optimi turul 2 finală turul 1
Wimbledon sferturi turul 1 semifinale turul 2
US Open sferturi semifinale turul 3 optimi

Tokyo, următorul turneu

Sezonul nu s-a terminat pentru Simona Halep. După US Open, urmează turneele din Asia, iar românca a ales să înceapă această parte a sezonului la Tokyo, competiție care debutează pe 19 septembrie. Apoi, cel mai probabil va lua startul la Wuhan (25 septembrie-1 octombrie) și Beijing (1-9 octombrie). Cât despre Turneul Campioanelor de la Singapore, în clasamentul la zi pentru calificare, Halep ocupă locul al treilea, cu 4259 de puncte, iar prima sub linie este Madison Keys, cu 2946, așa că românca are mari șanse să fie prezentă pentru al treilea an consecutiv la balul de final al sezonului.

Între cinci și șase

Simona Halep a început turneul de la US Open pe locul al cincilea. O poziție pe care o poate păstra și după încheierea lui, dacă Pliskova nu câștigă turneul de la New York. Cehoaica a jucat noaptea trecută în semifinale împotriva Serenei Williams.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
ralffy_mr
ralffy_mr  •  09 Septembrie 2016, 13:55
Postat de ticbis pe 09 Septembrie 2016, 11:14

Spune-mi ce-ai fumat, ca-mi place si mie...:))!

pai nu este logic?? Masha e dopata...Wowmasha e drogata!! Asa model asa fane!! :)

sakamoto
sakamoto  •  09 Septembrie 2016, 13:42

Aveam un prieten, care cu ani in urma, cind il vedea pe tac-su nu spunea uite-l pe tatal meu, zicea:uite vine maiorul! Tatal sau era maior. Asa si voi ciudatilor, nu zicetzi Simona Halep, ci...romanca! De parca voi ati fi talibani.

ticbis
ticbis  •  09 Septembrie 2016, 11:14
Postat de wowmashha pe 09 Septembrie 2016, 09:13

Ha ha ha ha ha ce penibili sunteti.aceasta halep aceasta jucatoare submediocra nu merita astfel de articole ca o sa creada si ea ca exact asa a fost si iar unbla cu trompeta ai de nas pe sus .Australian open va spune ceva? Un turneu de mare slem unde halep a fost umilita de la primul meci .ba mai mult a scris si o fila neagra in istoria tenisului doborand un record negativ vechi de 27 ani .de atatia ani nu mai fusese eliminata o jucat aflat pe loc doi mondial din primul tur.:)))))))dovada certa ca locul ocupat de halep este unul extrem de mincinos.Sau acest turneu de mare slem nu a fost luat in calcul datorita umilintei si rusinii suferite de halep? Voi faceti precum capalyn atunci cand ploua doar mingiile cu care serveste halep devin mai grele ale adversarei raman uscate si usoare:)))))) o fi dat cu ulei pe ele.:))))))).deci unde este constanta lui halep ?

Spune-mi ce-ai fumat, ca-mi place si mie...:))!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează