SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO + FOTO Sabalenka a eliminat-o pe Svitolina de la Roland Garros, apoi ucraineanca a lăsat-o cu ochii în soare la fileu

Aryna Sabalenka, ignorată de Elina Svitolina, la finalul meciului de la Roland Garros FOTO Guliver/GettyImages +8   FOTO
Aryna Sabalenka, ignorată de Elina Svitolina, la finalul meciului de la Roland Garros FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 06 iunie 2023 16:07 / Actualizat marti, 06 iunie 2023 19:05

Bielorusa Aryna Sabalenka (25 de ani, 2 WTA) a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina (28, 192 WTA), scor 6-4, 6-4, în „sferturilr” Roland Garros. La finalul meciului, Svitolina a ignorat-o total pe adversară, care o aștepta pentru salutul de la fileu. La începutul lunii aprilie, Svitolina cerea oficialilor WTA sancționarea tenismenilor ruși și bieloruși, în contextul implicării celor două țări în războiul din Ucraina.

VIDEO. Elina Svitolina nu a dat mâna cu Aryna Sabalenka, la finalul meciului din „sferturile” de finală ale Roland Garros

La finalul partidei, Aryna Sabalenka a așteptat-o pe Elina Svitolina la mijlocul terenului, la fileu, pentru a da mâna cu aceasta. Sportiva din Ucraina a ignorat-o însă pe bielorusă. 

Svitolina s-a dus glonț spre arbitrul de scaun, pentru a-l saluta, lăsând-o cu ochii în soare pe Aryna Sabalenka.   Svitolina a dat mâna cu arbitrul, apoi s-a dus spre zona vestiarelor. 

Nu este pentru prima dată când Svitolina refuză să dea mâna cu sportive din Rusia sau Belarus la Paris. S-a întâmplat la fel și în precedentele două partide de la Roland Garros, în care a ieșit de fiecare învingătoare, după ce le-a eliminat pe rusoaicele Anna Blinkova, respectiv Daria Kasatkina. 

Aryna Sabalenka nu a fost salutată de o altă ucraineancă, Marta Kostyuk, la Roland Garros 

Aryna Sabalenka nu a fost la rândul ei salutată de o sportivă din Ucraina la turneul de la Roland Garros. Jucătoarea din Belarus a pățit-o și la finalul meciului contra Martei Kostyuk, din primul tur al turneului de la Paris. 

La finalul partidei, Kostyuk a refuzat să-i strângă mâna adversarei, așa cum se procedează de obicei. Marta a mers direct pe bancă, de parcă Sabalenka n-ar fi existat. 

Gestul ei a iritat o bună parte a spectatorilor, care au început să o huiduie. Sabalenka s-a gândit că ea este ținta publicului, dar odată ce s-a lămurit că nu era cazul, a făcut o plecăciune în fața celor prezenți în arenă. 

Kostyuk a fost deranjată de reacția spectatorilor, cărora le-a bătut obrazul: „Nu m-am așteptat la asta. Ar trebui să fie cu adevărat rușinați de acțiunile lor. Vreau să știu cum se vor simți pentru aceste huiduieli peste 10 ani, când războiul se va fi terminat. Nu cred că se vor simți grozav”. 

Aryna Sabalenka o va înfrunta pe Karolina Muchova în semifinalele de la Roland Garros 

După ce a trecut de Elina Svitolina, Aryna Sabalenka și-a asigurat prezența în semifinalele turneului de la Roland Garros, acolo unde o va înfrunta pe Karolina Muchova (26 de ani, numărul 43 WTA). 

Cehoaica a trecut în „sferturi” de rusoaica Anastasia Pavlyunchenkova (31 de ani, numărul 333 WTA), scor 7-5, 6-2, la finalul unei partide care a durat o oră și 40 de minute. 

Pe cealaltă parte de tablou, mai sunt de disputat următoarele partide din „sferturile” de finală ale turneului parizian: Iga Swaiatek (22 de ani, numărul 1 WTA) o înfruntă pe Coco Gauff (19 ani, numărul 6 WTA), iar Beatriz Haddad Maia (27 de ani, #14 WTA) pe Ons Jabeur (28 de ani, numărul 7 WTA). 

Citește și: 

O rivală „clasică” a luat atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Nu înțeleg, sunt foarte tristă!”

Liderul clasamentului juniorilor, obligat să schimbe echipamentul în timpului debutului la Roland Garros » Ce regulă a încălcat și cum a rezolvat problema

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
DoctorFifa
DoctorFifa  •  06 Iunie 2023, 22:19
Postat de Trandafir pe 06 Iunie 2023, 19:51

La ce te poti astepta de la o ucrainianca !?

respect, domnule trandafir!

DoctorFifa
DoctorFifa  •  06 Iunie 2023, 22:18
Postat de TraianX pe 06 Iunie 2023, 20:40

Niste loaze care profita de furaciunile facuite de rusi si acum e pamant ucrainean. Nu respecta drepturile oamenilor dar au tupeu sa fie respectati. Ar trebui amendate drastic pentru comportaent nesportiv. De ce nu se duc pefront daca le pasa. Circ ieftin. Rusine!!!.

respect, frate! ai spus lucrurilor pe nume!

TraianX
TraianX  •  06 Iunie 2023, 20:40

Niste loaze care profita de furaciunile facuite de rusi si acum e pamant ucrainean. Nu respecta drepturile oamenilor dar au tupeu sa fie respectati. Ar trebui amendate drastic pentru comportaent nesportiv. De ce nu se duc pefront daca le pasa. Circ ieftin. Rusine!!!.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează