SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2024

VIDEO+FOTO Aryna Sabalenka este prima finalistă de la Australian Open după ce a învins-o într-un meci intens pe Coco Gauff

Aryna Sabalenka FOTO Guliver/GettyImages +8   FOTO
Aryna Sabalenka FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2024 12:30 / Actualizat joi, 25 ianuarie 2024 13:35

Aryna Sabalenka (25 de ani ♦ 2 WTA) își va apăra trofeul cucerit în 2023 la Australian Open după ce a trecut de Coco Gauff (19 ani #4 WTA) cu 7-6 (2), 6-4.

Într-un circuit feminin inconstant, prima semifinală de la Australian Open 2024 a fost disputată de două jucătoare care au ieșit în față anul trecut. 

Aryna Sabalenka și-a găsit liniștea și s-a maturizat. „Am lucrat extrem de mult pentru a ajunge în acest punct al carierei mele. Faptul că nu mă mai transform într-o nebună, atunci când lucrurile nu merg bine pe teren a fost determinat pentru mine”, spunea jucătoarea din Belarus înainte de confruntarea de la Melbourne.

 Aryna a jucat în 2023 două finale de Mare Șlem, una câștigată la Antipozi și una pierdută la US Open în fața lui Coco Gauff, cea pe care a întâlnit-o joi dimineță în semifinale la Australian Open. „Coco este o jucătoare de o mobilitate extraordinară, capabilă să întoarcă multe mingi și care te face să muncești mult punctul și să fii inteligentă la nivel tactic. Partidele dintre noi sunt mereu lupte dure”, prefața Aryna semifinala.

Aryna Sabalenka a pornit cu motoarele turate

Cu dorința de revanșă după înfrângerea de la US Open, Aryna Sabalenka a început în forță primul set, copleșind-o cu forța sa pe Coco Gauff. În câteva minute, Sabalenka s-a dus la 5-2 și a avut posibilitatea să închidă primul set cu serviciul. 

Dar liniștea și maturitatea despre care vorbea Sabalenka au început să se clatine după ce americanca a început să-și pună în joc atuurile despre care vorbea și Aryna. 

Multe mingi i s-au întors, Coco a pus-o în situații de a greși și așa campioana de la US Open 2023 a reușit patru game-uri consecutive, având și ea șansa de a închide setul cu serviciul, dar s-a ajuns la tie-break. Campioana de la Australian Open 2023 și-a regăsit inspirația și s-a impus cu 7-2.

Aryna Sabalenka mai puternică pe final

Setul al doilea a cimentat ideea de luptă dură pentru că Aryna Sabalenka și Coco Gauff au oferit un spectacol intens. Lovituri aspre și bine plasate, tensiune, servicii de aplaudat, asta până la 4-4, când Sabalenka a reușit să facă break-ul. Aryna a avut minge de meci și de finală, dar Coco a anulat-o cu un lung de linie incredibil. A doua jucătoare a lumii și-a mai făcut rost de una cu un as și a fructificat-o cu un semi-as.

În finala de sâmbătă, Aryna Sabalenka o va întâlni pe câștigătoarea din partida Dayana Yastremska-Qinwen Zheng.

Rezumatul partidei dintre Aryna Sabalenka și Coco Gauff

3 semifinaleîn turneele de Mare Șlem a disputat Coco Gauff, două câștigate, Roland Garros 2022 și US Open 2023, și una pierdută, Australian Open 2024

8 semifinaleîn turneele de Mare Șlem a disputat Aryna Sabaleka, câștigând trei și pierzând cinci

Citește și: 

Qinwen Zheng, calificată în semifinale la Melbourne, Top 10 și umor chinezesc: „Nu pot îmbunătăți prea multe în 24 de ore!” + conversație-fulger cu Djokovic
AUSTRALIAN OPEN
Qinwen Zheng, calificată în semifinale la Melbourne, Top 10 și umor chinezesc: „Nu pot îmbunătăți prea multe în 24 de ore!” + conversație-fulger cu Djokovic
Mesajul scris pe cameră de Dayana Yastremska, ucraineanca ajunsă în semifinalele Australian Open
AUSTRALIAN OPEN
Mesajul scris pe cameră de Dayana Yastremska, ucraineanca ajunsă în semifinalele Australian Open

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Misu1950
Misu1950  •  25 Ianuarie 2024, 14:58

Trebuie sa recunosc ca a fost tenis de clasa!

Acidutzu_67
Acidutzu_67  •  25 Ianuarie 2024, 13:28

Ar fi interesanta o finala Belarus- Ukraina ... dar nu vad cum Yastremska o poate bate pe chinezoaică, pe care mizez in finala daca se califica..Pe chinezoaica, adică..

Vezi toate comentariile (2)
Comentează